Zwaar verlies voor winnend Lakers

Door

Goed, de nederlagenserie van vijf werd in de must win tegen de San Antonio Spurs weliswaar doorbroken (93-102), maar wat minstens even hard telde voor de Los Angeles lakers, was de knieblessure die Andrew Bynum (opnieuw) opliep.

Voor de Lakers was het duel met de Spurs er eentje van erop of eronder. Immers, de ploeg van Phil Jackson verloor niet alleen vijf keer op rij, maar die vijf nederlagen hadden er bovendien voor gezorgd dat de ploeg het gevaar liep om te zakken naar de vierde seed. ,,Ik maak me zorgen”, zei Jackson dan ook niet voor niks.

Gregg Popovics heeft die zorgen niet. Zijn ploeg heeft de nummer 1 seed in de Western Conference in de tas, en vandaar dat hij Tony Parker, Tim Duncan en Manu Ginobili naast zich op de bank hield. De nummer 1 seed overall? Popovics kan er niet warm of koud van worden. ,,Ik maak me niet druk over wat er in juni kan gebeuren”, aldus de coach. ,,We moeten eerst maar eens zorgen zover te komen.”

Maar ondanks dat de Spurs met de B-ploeg aantrad, werd het bepaald geen walk-over voor de Lakers. De ploeg wisselde goede momenten (24-15 voorsprong na het eerste kwart), met mindere (45-45 bij rust) af. En tot overmaat van ramp raakte de ploeg ook Andrew Bynum nog eens kwijt.

Kort voor rust stapte de 2 meter 13 lange Bynum op de voet van een tegenstander, waarbij de center de knie waaraan hij al zo vaak geblesseerd was overstrekte. Een MRI moet op woensdag de ernst duidelijk maken, maar de eerste voortekenen zagen er niet goed uit.

,,Het is nooit goed wanneer Andrew uitvalt”, liet Jackson niettemin weten, ,,maar ik heb in de rust even met hem gesproken, en hij stelde me gerust. ‘Het komt goed coach’, zei hij me, dus daar vertrouw ik dan maar op.”

Los Angeles begon het derde kwart voorvarend, maar Kobe Bryant (27 punten) kwam al snel in foutenlast. De thuisploeg hadden echter de mazzel dat de tweede garnituur van San Antonio het vizier niet bepaald op scherp had staan. Niettemin stond er met nog acht minuten te gaan plotseling weer een gelijke stand op het bord (74-74), doordat de Spurs eindelijk hun schoten gingen maken.

Bryant, Pau Gasol (17 punten, 17 rebounds) en Lamar Odom (23 punten) moesten vol in de beugel, maar met hangen en wurgen kwam alles toch nog op z’n pootjes terecht.

,,De afgelopen wedstrijden”, liet uitblinker Odom weten, ,,speelde arrogantie ons parten. Ook vanavond weer. We waren arrogant en hadden te veel zelfvertrouwen. Dat zal snel moeten veranderen.”

Zie hier de samenvatting tussen de Spurs en de Lakers.

Foto: celticshub.com

Ook leuk om te lezen