Zorgenkind Beasley weer eens in opspraak

Door

Mensen die graag kwaad spreken zullen zeggen dat het een kwestie van tijd was voordat Michael Beasley weer in opspraak zou raken. Het gebeurde alleen niet gedurende de basketbaljaargang, maar in de offseason. Want vorige week gaf de Amerikaanse oom agent de power forward van de Timberwolves een boete voor marihuanabezit.

Dik anderhalve week is dit nieuws onder de politiepet gebleven. In de vroege ochtend van 26 juni werd de 22-jarige langs de kant gezet in Minnetonka. De wetsdienaar had geconstateerd dat Beasley behoorlijk te hard had gereden.

Toen de agent hem aansprak, rook hij een sterke marihuanageur. Hierop ging hij verder op onderzoek uit. Daarbij zou hij een plastic zak hebben gevonden met zo’n zestien gram van dit genotsmiddel erin.

Als verklaring zou Beasley hebben gegeven dat de zak van een vriend van hem was, die hij even daarvoor thuis had afgezet. Het bezitten is een licht misdrijf waar een boete van 128 dollar voor staat.

Hiermee plaatst Beasley zichzelf wel weer in een kwaad daglicht. De jonge basketballer had al niet zo’n beste reputatie. Hoewel hij als groot talent wordt beschouwd, zit het vooral tussen de oren niet goed. Als speler van de Miami Heat overtrad hij de regels van het drugsbeleid al twee keer.

Dit zou zijn derde overtreding zijn, wat hem een schorsing van vijf wedstrijden zou opleveren, maar de reglementen zijn niet van kracht tijdens een lockout. Zo bevestigde een zegsman van de NBA.

Na zijn trade naar de franchise in Minneapolis beloofde hij beterschap. En gedurende het seizoen hoorde niemand meer iets van Beasley. Tenminste geen opvallende zaken buiten het basketbal.

Sterker nog; op het laminaat leek hij zijn belofte juist meer en meer in te lossen. De overall nummer 2 pick van 2008 tekende voor 19,2 punten gemiddeld. Niet eerder kwam hij tot zo’n hoog gemiddelde. Verder was hij goed voor 5,6 rebounds en 1,5 assist.

Er viel geen onvertogen woord in Minnesota. Management, staf en medespelers spraken vol lof over hem, zoals general manager David Kahn deed na afloop van het slecht verlopen seizoen voor de Timberwolves. ,,Michael is op verschillende manieren een heel positieve kracht geweest voor ons team. Zeker in de kleedkamer. Hij is zeer geliefd bij zijn ploeggenoten. Hij is erg aanwezig, een optimistisch persoon. Mensen reageren daarop. Het is belangrijk om dat soort spelers in je kleedkamer te hebben”, vertelde hij.

Daarnaast sprak hij de hoop uit dat de power forward zich verder kon ontwikkelen zowel op als buiten the court. Met het deze week pas uitgelekte nieuws lijkt Beasley teruggeworpen te worden in het positieve proces. Kahn hield eerder al een slag om de arm, gezien de reputatie van zijn werknemer. ,,Maar we moeten zien. Ik denk dat Michael me begrijpt als ik zeg dat we zullen zien wat er gebeurt. Dat betekent niet dat ik aan hem twijfel. Maar laat het ons zien.”

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen