Zoon Martin Luther King wil Mets kopen

Door

Martin Luther King III, zoon van de beroemde dominee, politiek leider en een van de meest prominente leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, probeert samen met een groep investeerders aandelen van de Mets te kopen.

De huidige eigenaren van de Mets, de familie Wilpon, hebben aangegeven 20-25% van hun aandelen in de Mets te willen verkopen. De Wilpons kunnen wel wat geld gebruiken sinds zij miljoenen dollars kwijtraakten dankzij zwendelaar Bernie Madoff, die een vriend van de familie was. Madoff was een belegger, die later bleek te frauderen in de vorm van een soort piramidespel waarbij oude investeerders hun rendement krijgen uitgekeerd uit de inleg van nieuwe investeerders.

King maakt naar eigen zeggen deel uit van de groep investeerders, omdat hij – net als zijn vader – vindt dat diversiteit een groot goed is, zeker ook onder eigenaren van professionele sportorganisaties. Naar verluid wil hij met zijn investeerdersgroep minimaal 50% van de aandelen van de Wilpons overnemen. De komende periode zal blijken of King de droom van zijn vader ook in het honkbal kan laten uitkomen.

Foto: mlk-kpp01.stanford.edu

Ook leuk om te lezen