Zes wedstrijden schorsing voor Kostopoulos

Door

De Calgary Flames zullen het voorlopig zonder aanvaller Tom Kostopoulos moeten stellen. De aanvoerder werd zondag voor zes wedstrijden geschorst na een brute overtreding op het hoofd van Detroit Red Wings-verdediger Brad Stuart.

Stuart moest geblesseerd het veld verlaten gedurende het derde kwart van de wedstrijd en zal naar alle waarschijnlijkheid zes weken vanaf de kant toe moeten kijken met een gebroken kaak.

,,Kostopoulos deelde een tackle uit op het hoofd van een speler die het totaal niet verwachtte en daardoor totaal onbeschermd was,” stelde Colin Campbell. Hij gaat over de schorsingen binnen de NHL. ,,Hij ging voor het hoofd van een tegenstander en hoewel hij niet vanuit een blinde kant kwam, was zijn intentie wel om het hoofd van de tegenstander te raken. Daarnaast had de tegenstander geen puck in zijn bezit. Dat is onacceptabel voor ons.”

De Flames reageerden teleurgesteld op het besluit van de NHL. De club uit Calgary vond dat het een goede tackle was en dat de Kostopoulos niet voor het hoofd van Stuart ging. De dader zelf vond dat ook.,,Ik vind het erg voor hem dat hij zo geblesseerd raakte en ik hoop ook dat hij snel zal terugkeren. Het is alleen nooit mijn intentie geweest om het te blesseren en ik had absoluut niet de intentie om voor zijn hoofd te gaan,” aldus de 31-jarige Canadees.

De Red Wings daarentegen vonden dat de NHL hard actie moest ondernemen tegen de aanslag van de Canadese aanvaler. ,,Als je nu hard optreedt, dan zul je zien dat soort zaken in de toekomst niet meer zullen gebeuren. Het was echt een zinloze tackle en ik ben er erg teleurgesteld over,” vertelde Red Wings-coach Mike Babcock na de wedstrijd.

Hieronder is het fragment nog eens terug te zien. Oordeelt u zelf.

Foto: canescountry.com

Ook leuk om te lezen