Zaakwaarnemers Bryant onderhandelen met Besiktas

Door

Nu Kobe Bryant op een Oriëntaalse reis is, lijkt het er toch echt sterk op dat een Europees avontuur voor hem in het verschiet ligt.

Achter de schermen zijn de zaakwaarnemers van de Amerikaanse basketbalster in onderhandeling met de Turkse club, die vrijdag 15 juli Deron Williams al binnenhaalden.

,,Het is een feit dat de managers van Kobe Bryant contact met ons hebben gezocht”, luidde het antwoord van coach Ergin Ataman aan Sports Illustrated.

Ja hoor, the Black Mamba zou best zijn kunsten willen vertonen op een ander continent. Daarmee leek hij mee te gaan in de pas van vele andere NBA-spelers, die stuk voor stuk hetzelfde liedje zongen.

Allemaal zien ze er wel heil om in Europa of anders China te ballen als de lockout aanhoudt. Met alle roepende basketballers in dezelfde woestijn kwamen ook de woorden van de 32-jarige over als een fata morgana.

In zijn geval blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

Er is echter een klein probleem: geld. De geldkraan bij de Turken is dichtgedraaid. Oorzaak: het omkoopschandaal in het Turkse profvoetbal. Het basketbalteam is de kleine broer van de voetbaltak van de club uit Istanbul.

In een eerder stadium zou er een contract voor Kobe klaarliggen van 450.000 dollar per maand. Andere media beweerden weer dat het zelfs om een half miljoen zou gaan.

Bryant’s eis zou 1 miljoen zijn. Besiktas hoopt een sponsor te vinden die het salaris van de vijfvoudig NBA-kampioen wil betalen.

Sowieso kan basketbalminnend Turkije het komende basketbalseizoen, dat in oktober begint, Deron Williams in actie zien.

De guard van de New Jersey Nets tekende eind vorig week een contract ter waarde van 5 miljoen dollar. Wel is er een clausule opgenomen dat hij terugkan naar zijn oude club zodra er een nieuwe collective bargaining agreement is.

Foto:

Ook leuk om te lezen