Young voelt de pijn na het verlies van Volquez’ vader

Door

CSXcjuvXIAAcQFw

Chris Young van de Kansas City Royals maaide dinsdag in de twaalfde, dertiende en veertiende inning door de slagploeg van de New York Mets heen. “Ik dacht elke inning aan mijn vader en hoorde zijn stem”, zei de 36-jarige veteraan na de Royals’ 5-4 overwinning in Game 1 van de World Series. “Alsof er een engel op je schouder zit.”

De boomlange Young (2.08 m) verloor op 26 september zijn vader aan kanker. Edison Volquez, de startende werper van de Royals, verloor vlak voor Game 1 zijn vader. Op verzoek van de familie vertelde manager Ned Yost het tragische nieuws niet. ‘We want him to pitch this game.’ Volquez gooide zes innings en hoorde pas van het verlies van zijn vader in de kleedkamer toen zijn familie hem stond op te wachten.

“Mijn vader is constant bij mij”, zei Young. “Het is nog altijd vers en het nieuws over Volquez herinnerde mij aan de moeilijke avond die ik een maand geleden doormaakte. De pijn die ik deze avond voor Eddy voel, kan ik niet omschrijven.”

Young is na het verlies van zijn vader goed opgevangen door zijn teamgenoten, net als derde honkman Mike Moustakas die in augustus zijn moeder verloor aan kanker. De Royals zijn een hechte familie en zullen ook Volquez, wanneer hij weer terugkeert bij de club, met open armen ontvangen en steunen.

Game 2 van de World Series begint komende nacht 01:07 uur Nederlandse tijd.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen