Yoenis Cespedes slaat drie homeruns tegen Rockies

Door

Yoenis Cespedes

Afgelopen nacht stond de wedstrijd tussen de Colorado Rockies en de New York Mets op het programma. De Mets zijn de toch wel verrassende koploper in de National League East-divisie, ondanks de wat weifelende aanval. Tegen de Rockies was daar echter geen sprake van. Grote man aan slag was Yoenis Cespedes.

De sterke Cubaan was 5-uit-6 met drie homeruns, zeven binnengeslagen punten, vijf runs en noteerde zelfs een gestolen honk. Hij mistte ternauwernood een cycle toen Carlos Gonzalez zijn laatste bal op de warning track ving. Er was nog een triple nodig om de cycle te completeren. Manager Terry Collins was uiteraard uiterst in zijn nopjes:

“I haven’t seen anything like that. He just continues to display some of the things that everybody says he can do. When you see it, you just shake your head because he’s a special talent.”

De eerste van zijn homeruns was gelijk eentje met de honken vol. De Mets wonnen het spectaculaire duel dankzij het vuurwerk van de Cubaan met 14-9 van de Rockies.

De outfielder werd vlak voor de trade deadline verstreek aangetrokken door de Mets in een poging het midden van de slagorde te versterken met de nodige power.

Maar er is meer. De Cubaan heeft een enorm sterke arm die hem zeer goed van pas komt in de verdediging. Honklopers denken wel twee keer na voordat ze een poging wagen om extra honken bij eventuele honkslagen te pakken. Een prettige bijkomstigheid voor de Mets is ook dat Cespedes in center field meer dan zijn mannetje staat, waar hij bij de Detroit Tigers en Oakland Athletics veelal in het linksveld stond.

De Cubaan neemt ook de druk weg bij eerste honkman Lucas Duda, waarvan wordt verwacht dat hij voor de nodige slagkracht zorgt, iets wat een tijdje een negatieve invloed had op zijn prestaties bij de plaat.

Cespedes zat eigenlijk in een mindere periode voordat hij op Coors Field besloot om uit te barsten. Ondanks dat lijkt hij zich volledig thuis te voelen in New York, getuige zijn cijfers in 18 wedstrijden: een slaggemiddelde van .316, 5 HR en 15 RBI.

Al snel is de Cubaan een fan favorite geworden. Zo ook bij Jerry Seinfeld, hoofdrolspeler van de sitcom Seinfeld en tevens hartstochtelijk Mets’ fan. Seinfeld is duidelijk gecharmeerd van de speler en er volgde al snel een twitter exchange:

Mocht captain David Wright dit seizoen nog terugkeren in de line-up, dan zullen de Mets bij het bereiken van de play-offs een zeer geduchte tegenstander zijn, ook omdat de pitching staff tot de beste van de National League behoort. En met Yoenis Cespedes in deze vorm is het halen van de play-offs niet langer een fantasie, maar een formaliteit.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen