Yedlin stelt Romeinen teleur, en vertrekt naar Londen

Door

Seattle Sounders v FC Dallas

Het leek erop dat DeAndre Yedlin komend seizoen voor AS Roma ging spelen, maar op het allerlaatste moment ging die transfer niet door. Nu lijkt Yedlin te gaan kiezen voor een avontuur in de Engelse Premier League, waar Tottenham Hotspur zijn nieuwe werkgever gaat worden. Als er geen gekke dingen gebeuren, zal de deal in de komende uren officieel bekend gemaakt worden.

Er vond de afgelopen dagen een flinke strijd plaats om de handtekening van Yedlin. In eerste instantie was een deal tussen Seattle en AS Roma al in kannen en kruiken, maar door de komst van Tottenham op het strijdfront, heeft Yedlin toch doen besluiten om te gaan tekenen bij de Engelse subtopper.

De verwachting is dat Yedlin het lopende MLS seizoen zal afmaken bij Seattle. Hij zal door Tottenham nog een half seizoen verhuurd gaan worden aan zijn huidige werkgever. In december zal Yedlin zich vervolgens melden bij Tottenham, om vervolgens de tweede seizoenshelft te gaan vechten voor zijn plek in het team van coach Mauricio Pochettino.

De mogelijkheid bestaat overigens dat Tottenham ook in de 2e seizoenshelft Yedlin zal verhuren aan een andere (Engelse) club. Maar dit zal in een later stadium bekend gemaakt gaan worden. Beide partijen hopen deze week tot een definitief akkoord te komen, en de Engelsen willen één dezer dagen Yedlin presenteren.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen