Yao Ming is klaar voor rentree

Door

Nadat Andrew Bynum dinsdagnacht zijn rentree vierde bij de Los Angeles Lakers, is Houston Rockets-center Yao Ming ook bijna weer toe aan rentree op het veld. ,,Ik wacht op het groene licht van het medische team,”vertelde de 30-jarige Chinees dinsdagavond aan de Houston Chronicle. ,,Wanneer dat is? Geen idee, ik voel me op dit moment goed genoeg om te spelen. Natuurlijk heb ik nog wel wat pijntjes, maar ik heb nu geen zin om zo’n bijna twintig wedstrijden te moeten missen terwijl ik mij zo voel. Toen ik op krukken liep had ik er wel begrip voor, maar nu wil ik gewoon weer spelen,” was hij duidelijk.

Toch heeft hij nog niet het groene licht ontvangen van de medische staf van de Rockets. Zij vinden dat Ming’s linkerenkel nog sterker moet worden. Het was die enkel waaraan Ming geblesseerd raakte in het duel tegen de Washington Wizards op 10 november. De eerste diagnose was destijds dat hij twee weken uit de roulatie zou zijn met een gekneusde enkel.

De voorzichtigheid van de medici is goed te verklaren. Het afgelopen seizoen moesten de Rockets Ming een heel seizoen missen vanwege een operatie aan zijn linkervoet, welke hij eerder had gebroken. Dit seizoen speelde hij tot nu slechts vijf wedstrijden en scoorde daarin gemiddeld 10,2 punten.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen