Yankees zetten bordjes gelijk in Subway Series

Door

Zaterdagavond versloegen de New York Yankees hun stadsrivalen New York Mets om de stand op 1-1 te krijgen in ‘The Subway Series’. In Yankee Stadium werd het 7-3.

Catcher Russell Martin, outfielder Curtis Granderson, eerste honkman Mark Teixeira en derde honkman Alex Rodriguez sloegen elk een home run. Het was de eerste keer in zeven thuiswedstrijden dat de Yankees nog eens wisten te winnen.

De Yankees hebben dit seizoen al meer dan 52 percent van hun 226 runs gescoord door home runs. Voor het eerst sinds 1988 tegen de Kansas City Royals bleef er eens geen runner achter voor de Yanks als een inning eindigde.

Derek Jeter had twee hits, twee runs en had zijn 326e stolen base uit zijn carrière. Dat brengt hem op gelijke hoogte met Rickey Henderson voor het clubrecord.

Chris Capuano had de start voor de Mets. Hij liet zes runs en zes hits toe. In de voorbije drie wedstrijden lieten de pitchers van de Mets slechts één run toe, gisteren kwam er een eind aan die mooie reeks. A.J. Burnett kwam eerst achter maar gooide zich dan naar de overwinning. Hij liet drie runs en zes hits toe in 6 1/3 innings.

Mets’ shortstop Jose Reyes had drie hits tegen Burnett. Hij scoorde in de eerste inning een run na een sacrifice fly van Jason Bay. Justin Turner sloeg een RBI single waardoor Dan Murphy een run kon scoren. Carlos Beltran brak zijn bat maar had toch een single waardoor Reyes zijn tweede van de dag kon scoren. Dat was het laatste wapenfeit voor de Mets.

Foto: nysports247.com

 

Ook leuk om te lezen