Yankees op vingers getikt vanwege handsignalen

Door

De New York Yankees zijn zo vroeg in het seizoen al op de vingers getikt door de MLB. General manager Brian Cashman gaf toe dat het team een telefoontje kreeg van de commissaris om enkele vragen te stellen over een werknemer die vanuit de tribune informatie doorgaf aan de spelers na elke pitch.

Er verscheen een foto op Twitter van Brett Weber, een medewerker van de Yankees tussen de fans, die vier vingers ophield tijdens de wedstrijd tegen de Detroit Tigers donderdag.

De foto toont Weber die een koptelefoon opheeft en achter home plate zit terwijl hij vier vingers in de lucht stopt, waarschijnlijk om de snelheid van de pitch aan te geven.

,,Ja, MLB en Joe Garagiola van de disciplinaire raad hebben me er iets over gevraagd,” zei Cashman. ,,We hebben uitgelegd wat er gebeurde. Het scorebord viel uit en Weber gaf gewoon aan wat de snelheid van de pitches was.”

Cashman zei ook dat Garagiola het voorval verder zal bespreken met de voormalige coach van de Yankees Joe Torre, die nu vice-president is van baseball operations.

,,Ik denk dat ze uiteindelijk wel zullen inzien dat het een kleinigheid is en dat we er geen voordee kunnen uithalen,” zei Cashman. ,,Het is de moeite niet om erover te praten. Ik denk dat het psychotisch is. Iedereen die er iets mee te maken heeft hebben we gelukkig kunnen binnenhouden gisteren, zodat ze geen mensen kunnen kwetsen op straat.”

Foto: beatofthebronx.com

Ook leuk om te lezen