Yankees komen niet goed uit All-Star Break

Door

De All-Star Break is over. Het seizoen werd na een korte stop hervat met zeven wedstrijden, waarin Andruw Jones met zijn New York Yankees op bezoek ging in Toronto bij de Blue Jays.

De Yankees kwamen slecht uit de korte stop, terwijl een groot deel van de spelers nog in actie kwam tijdens de All-Star Game. Bartolo Colon, die een erg goede eerste helft van het seizoen kende, was de starter voor de ‘Bronx Bombers’, maar bereikte bij lange na niet het niveau dat hij voor de All-Star Break had.

In Rogers Centre kwam Colon niet uit de eerste inning. Met twee uit scoorden de Blue Jays hadden de Blue Jays op drie hits en twee walks al drie punten gescoord toen Eduardo Nunez, de vervanger van de geblesseerde A-Rod op het derde honk, een fout maakte waardoor de inning nog eens onnodig verlengd werd.

De Blue Jays scoorden na de fout nog vier onverdiende punten en Colon kon na twee derde inning de heuvel verlaten. Zijn vervanger Luis Ayala bracht met schijn nog het achtste punt binnen voordat hij via een popout van José Bautista uit de inning kwam.

Bautista zou later in de wedstrijd geblesseerd uitvallen. Bij een sliding op het derde honk klapte zijn enkel dubbel en het is de vraag of we de Home Run King van 2010 en de huidige MLB-leader de komende dagen in actie zien.

Bij een 9-0 achterstand was het Andruw Jones die de Yankees in de derde inning met een solo home run op het scorebord zette. Later in de innnig scoorden de Yankees nog eens drie punten.

Met die 9-4 stand kwam Jones in de zesde inning met lopers op het eerste en tweede honk aan slag. Hij sloeg de bal opnieuw in het linksveld over de hekken voor een three-run home run en bracht zo bijna eigenhandig de Yankees terug in de wedstrijd: 9-7.

Het waren home runs nummer vijf en zes van het seizoen voor Jones (drie van de zes home runs sloeg hij op Blue Jays’ starter Jo-Jo Reyes) en het was de tweede keer dit seizoen dat Andruw twee home runs in één wedstrijd sloeg.

Vlak na de home run van Jones liepen de Blue Jays overigens snel weer uit naar een 11-7 voorsprong. Zij zouden de wedstrijd uiteindelijk met 16-7 winnen en dus kenden de Yankees een slechte start van de hervatting.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen