Yankees herstellen orde in AL East

Door

En de orde lijkt weer hersteld. In het hol van de leeuw claimden de New Yankees vrijdag de toppositie in de American League East. Een rally in de zesde inning was genoeg om de Boston Red Sox van zich af te schudden (3-2).

Boston oogt dit jaar tegen hun aartsrivaal op de toppen van hun kunnen. Van de negen vorige games verloor de ploeg van Terry Francona er slechts één. Sterker nog; na de desastreuze seizoenstart van de Bostonians vonden ze halverwege mei juist tegen hun divisiegenoot de weg omhoog. Een sweep in the Bronx zorgde voor het nodige zelfvertrouwen.

Ook vrijdag had het er alle schijn van dat de Fenway-bewoners zouden zegevieren. Bartolo Colon mocht tegen zijn oude werkgever starten en hield Boston goed onder de duim. De sterke slagploeg sprokkelde zes hits bij een tegen de man die 4.2 innings gooide.

De Red Sox kwamen en in de derde en vierde slagbeurt op het scorebord. Jacoby Ellsbury noteerde eerst een RBI-double en daarna mocht David Ortiz een soloparade maken over de honken na zijn 21 homer.

Jon Lester heerste op de heuvel voor de thuisploeg. En dat tegen een ploeg die in de laatste vier wedstrijden 34 runs gescoord. Maar één mindere inning kostte hem en zijn ploeg toch de kop. Zoals wel vaker draait het in deze beladen potjes om geduld. Wie kan er het langste wachten om toe te slaan op het moment dat het kan?

Dat moment kwam in de zesde inning. Eduardo Nunez kwam met een vrije loop op de honken, daarna volgden singles van Derek Jeter en Curtis Granderson, waardoor de stand op 2-1 kwam. Robinson Cano kreeg vier wijd, waarna Nick Swisher twee runs wist binnen te knuppelen met zijn 21ste double van het seizoen. Hierna gaven de Yankee-pitchers niets meer weg.

,,De eerste wedstrijd hier winnen is duidelijk heel belangrijk voor ons”, zei Swisher na afloop. ,,Het geeft aan dat zij mens zijn, dat ze te verslaan zijn. Ik denk dat dat een belangrijke mentale overwinning is voor ons.”

Na de nederlaag donderdag tegen de Cleveland Indians was New York op gelijke hoogte gekomen met Boston (68-42). Nu staan de Bronx Bombers weer aan kop in de AL East; een positie waar ze sinds 7 juli afscheid van hadden moeten nemen.

Foto: media.lehighvalleylive.com
 

Ook leuk om te lezen