Yankees’ closer Robertson doet Rivera bijna vergeten

Door

New York Yankees v Minnesota Twins

David Robertson pakte zondag in de 8-7 overwinning op de Boston Red Sox save nummer 29 van het seizoen in 31 kansen. De 29-jarige Robertson is stilletjes bezig aan een sterk 2014 in zijn eerste jaar als closer van de New York Yankees, zo goed dat de naam van toekomstig Hall of Famer Mariano Rivera, die vorig jaar een punt zette achter zijn legendarische loopbaan, nog zelden valt in The Bronx.

En dat is een compliment aan het adres van Robertson die van alle relievers in de American League de meeste strikeouts gooit per negen innings (14.55 K/9) en de eerste plaats in neemt met een 1.74 xFIP. Het is dan ook niet gek dat de Yankees dit seizoen een 47-2 record hebben met een voorsprong na acht innings, al is een 45-4 record na zeven innings en 46-6 record na zes innings ook niet verkeerd.

1-2 Punch
Entering Dellin Betances die dit seizoen als set-up man achter Robertson fungeert. De 26-jarige local kid uit Brooklyn doet haast niet onder voor zijn teamgenoot met een 1.49 ERA over 66 1/3 innings en 13.30 strikeouts per negen innings.

Wanneer Yankees’ general manager Brian Cashman ervoor kiest om Robertson een meerjarig contract aan te bieden, dan beschikken The Bronx Bombers ook in de toekomst over een ijzersterke 1-2 punch in de late innings.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen