Yankees’ spelers een gewild doelwit

Door

De spelers van de New York Yankees lopen momenteel gevaar als ze aan slag komen. Hoezo dat? De laatste vijf wedstrijden werden er maar liefst acht spelers geraakt door een te wilde bal van de pitcher.

Zes daarvan in de serie met de Boston Red Sox, waar gek genoeg geen enkele speler de wedstrijd werd uitgestuurd. ‘Sorry maat, ik bedoelde er niets mee toen ik mijn fastball van 95 mph op je scheenbeen gooide’. Dat zie je alleen in de moeder aller derby’s. Yankees tegen de Red Sox.

Opvallend dat in de serie met de Cleveland Indians de bom pas ontplofte in New York. De spelers waren gebrand op een sterk optreden na de sweep tegen Boston en dat lukte aardig. Curtis Granderson, Alex Rodriguez en Mark Teixeira sloegen de bal de tribunes in.

Indians’ pitcher Fausto Carmona raakte gefrustreerd, had gekeken naar de serie met de Red Sox en dacht: lukt het niet, dan gooi ik ze toch ‘letterlijk’ uit. Spelers van beide teams stormden het veld op nadat Teixeira vol in zijn rug werd geraakt door een pitch van Carmona. Managers Joe Girardi en Manny Acta wisselden enkele harde woorden en stonden als blaffende honden tegenover elkaar.

Ook nu werd er geen één speler het veld uit gestuurd, wel kregen beide teams een waarschuwing.

Zaterdag was de tweede wedstrijd in de serie. Zouden de spelers ervan geleerd hebben? Natuurlijk niet. In de zesde inning gooide Indians’ pitcher Mitch Talbot de bal niet in de handschoen van de catcher, maar in de heup van A-Rod. De scheidsrechter was er klaar mee en stuurde Talbot direct de wedstrijd uit.

De Yankees wonnen de wedstrijd met 4-0. Een beter antwoord kun je niet geven na een reeks van aanslagen.

Foto: longislandpress.com

Ook leuk om te lezen