Yadier Molina tekent contractverlenging bij Cardinals

Door

Yadier Molina, tijdens WS Game 7All-Star catcher Yadier Molina heeft zijn na 2012 aflopende contract met vijf jaar verlengd bij de St. Louis Cardinals. De 29-jarige Molina tekent een contract voor vijf jaar en verdiend in die tijd 75 miljoen dollar.

Molina wordt gezien als de beste defensieve catcher in baseball, maar ook zijn offence mag er zijn. Vorig jaar sloeg hij 14 homeruns en had hij een slaggemiddelde van .305 en wist hij ook nog eens vier honken te stelen.

De contractonderhandelingen verliepen stroef, zeker nadat bekend werd dat ex-teamgenoot en goede vriend Albert Pujols niet meer zou terugkeren bij de Cards.

Catchers
De laatste dagen is er nog wel meer catcher-nieuws:

Kansas City Royals catcher Salvador Perez heeft een nieuw contract voor vijf jaar en zeven miljoen dollar getekend. De 21-jarige Venezolaan had een .331 slaggemiddelde en sloeg drie homeruns. Perez is een zeer degelijke catcher en de Royals hebben een goede deal te pakken. Voor een prijsje hebben ze nu nog vijf jaar controle over Perez en dus de catcher-positie, een positie die lastig te vullen is. Naast het aardige slaan van Perez is hij ook nog eens goed in het uitgooien van honklopers: 46% van de honkstelers in de minor leagues waren niet succesvol.

Deze deal doet behoorlijk denken aan de deal die de Royals een paar jaar geleden maakten met closer Joakim Soria, wat uiteindelijk een steal voor de Royals bleek te zijn.

De New York Yankees en catcher Russell Martin hebben besloten contractonderhandelingen pas na het komend seizoen voort te zetten. Na dit seizoen is Martin een free agent.

Last but not least: long-time Boston Red Sox catcher Jason Varitek stopt ermee. De backstop, die zijn hele vijftien jaar lange carrière speelde bij de Red Sox kwam op de trade deadline van 1997 naar Boston samen met pitcher Derek Lowe over van de Seattle Mariners in ruil voor closer Heathcliff Slocumb. Varitek en Lowe waren sleutelfiguren bij het kampioenschap dat de Red Sox in 2004 haalden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen