Xander Bogaerts maakt zich niet druk over positie

Door

World Series - Boston Red Sox v St Louis Cardinals - Game Five

Boston Red Sox manager John Farrell nam Xander Bogaerts bij de start van de voorbereiding op het nieuwe MLB-seizoen direct even apart. “Hij vertelde me dat ik me moest richten op de shortstop-positie en dat ik me niet druk moest maken over het derde honk”, aldus de 21-jarige Nederlander tegenover de Boston Globe.

Bogaerts is van nature een korte stop, maar maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Majors als, voornamelijk, derde honkman. Stephen Drew speelde 140 wedstrijden als shortstop voor de World Series-kampioen, al is het afwachten of de free agent terugkeert in Beantown. Drew is met de New York Mets in onderhandeling over een contract.

Plek in de line-up veroverd
Voor nu lijkt de technische staf het seizoen te willen beginnen met Bogaerts als de korte stop en Will Middlebrooks op het derde honk. Beide heren meldde zich al vroeg bij het Spring Training Camp van de Red Sox. “It’s all out of my control. Ik ben nu de shortstop, dat wil ik blijven en ik hoop dat te zijn op Opening Day.”

De Minor League speler van het jaar 2013 hoeft zich geen zorgen te maken over zijn positie. Farrell kan bijna niet om hem heen nadat Bogaerts in Game 5 van de ALCS tegen de Detroit Tigers een plek in de line-up veroverde. Hij sloeg 8-uit-27 in de postseason met vier extra base-hits en negen gescoorde runs. Zijn teamgenoten waren vooral onder de indruk dat het ‘broekie’ uit Aruba zich niet gek liet maken door de druk van October Baseball.

Ik bedoel, een vrije loop afdwingen tegen Tigers’ ace Max Scherzer is niet niks.

En in de World Series liet Bogaerts ook zijn power en baserunning skills zien.

Na het winnen van de World Series keerde Bogaerts terug naar Aruba om daar de winter door te brengen. “Het was erg gezellig, de mensen waren zo blij en ik voelde me vereerd dat er een ballpark naar mij werd vernoemd.”

De focus ligt inmiddels op het nieuwe seizoen. “Ik heb vorig jaar zoveel over het spelletje geleerd, de voorbereiding die nodig is, maar ik zal me in alles moeten verbeteren, vooral het herkennen van pitches, want de andere teams gaan direct op zoek gaan naar je zwakheden. Maar ik weet dat ik het kan.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen