Bogaerts: ‘Ik zie mezelf nog altijd als shortstop’

Door

Toronto Blue Jays v Boston Red Sox

Dat was even slikken voor Xander Bogaerts. Na amper twee maanden in het MLB-seizoen stoppen de Boston Red Sox met het experiment Bogaerts op de shortstop-positie, tenmiste, tot het einde van het seizoen. De Red Sox haalden deze week free agent Stephen Drew terug naar het oude nest. De 31-jarige Drew was afgelopen seizoen de startende shortstop voor de Red Sox en won met de ploeg in oktober de World Series.

Logisch dat de 21-jarige Nederlander in een gesprek met Red Sox’ manager John Farrell zijn onvrede uitte over het aantrekken van Drew. “Ik zie mezelf nog altijd als shortstop”, reageerde Bogaerts die doorschuift naar het derde honk. Farrell verzekerde Bogaerts dat ze hem in Boston blijven zien als shortstop.

Toch hebben de Red Sox de mogelijkheid om Bogaerts voorgoed om te toveren tot een derde honkman. Double-A prospect Deven Marrero beschikt namelijk over een uitstekende handschoen en hij laat zich aan slag ook steeds vaker zien. Marrero’s positie? Shortstop.

Timing
De Red Sox hopen met Drew terug in de ploeg een streep te zetten onder de wisselvallige start van het seizoen. Voor Bogaerts persoonlijk is de timing niet perfect, net nu hij zich steeds comfortabeler voelt als shortstop. Hij staat tweede van alle shortstops in de Majors met een .381 on-base percentage en bij de top tien als je kijkt naar WAR. Daarnaast zag je duidelijk een verbetering in zijn defense.

Aan Bogaerts nu de taak om zijn hoofd leeg te maken en te focussen op het derde honk, de positie waar hij afgelopen seizoen zijn Major League-debuut maakte en sterk speelde in het postseason, vooral tegen de Detroit Tigers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen