WWE: What happens in the Conga Room…

Door

WM24_2Op zaterdag 17 augustus, de avond voor SummerSlam, vond in de Conga Room in Downtown Los Angeles een door 2K Games en WWE georganiseerde paneldiscussie plaats over de geschiedenis van WrestleMania. Dat onderwerp was geen toevallige keuze. Volgend jaar vindt WrestleMania XXX plaats in de Superdome in New Orleans. Het leek 2K Games en WWE een goed idee om de jubileumeditie ‘The Showcase of the Immortals’ niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. In de ‘30 Years of WrestleMania modus’ van WWE 2K14 kun je de grootste matches uit de geschiedenis van WrestleMania opnieuw beleven.

Limousine riding, jet flying, kiss-stealing, wheelin ‘ n’ dealin’ son of a gun
WWE Superstars Dolph Ziggler, Daniel Bryan, Rey Mysterio en ‘agent’ Paul Heyman spraken onder leiding van de legendarische commentator en ‘barbecuesaus connaisseur’ Jim Ross over hun WrestleMania ervaringen met Hall of Famers Mick Foley, Ric Flair en ‘Stone Cold’ Steve Austin. Wat volgde was een ongeëvenaarde one man show van ‘The Nature Boy’ Ric Flair. De ‘limousine riding, jet flying, kiss-stealing, wheelin ‘ n’ dealin’ son of a gun’ nam de show volledig over. De zestienvoudig World Heavyweight Champion wist het aanwezige publiek te raken met een emotioneel verhaal over zijn vijf maanden geleden overleden zoon Reid. Tijdens de begrafenis van Reid heeft Flair zijn WWE Hall of Fame ring om de vinger van zijn veel te vroeg overleden zoon geschoven. Zijn tweede Hall of Fame ring gaf hij op dezelfde dag aan zijn oudste zoon David. Een emotionele Flair vertelde verder dat hij een kort geleden een nieuwe ring heeft gekregen van WWE Executive Paul ‘Triple H’ Levesque. Na deze emotionele ontboezeming wist ‘Naitch’ de lachers op zijn hand te krijgen met een aantal opmerkelijke anekdotes over ‘Stone Cold’ en John Cena.

WWE SummerSlam Press Conference
“Yes! Yes! Yes!”
Na de paneldiscussie sprak Sport Amerika met de mateloos populaire Daniel “Yes! Yes! Yes!” Bryan, die aan de vooravond van de grootste match uit zijn carrière stond.

Inmiddels is ‘Goat Face’, zoals zijn voormalige tag team partner Kane hem liefkozend noemt, een gigantische Superstar. Maar dat is niet altijd zo geweest. In 2009 speelde Bryan, samen met twee andere independent pro wrestlers, de hoofdrol in de documentatie ‘The Wrestling Road Diaries’. Bryan zegt daarover: “Dat was een hele leuke en bijzondere ervaring. We werden tien dagen gevolgd door een cameraman tijdens onze ‘road trip’ door de Verenigde Staten. De documentaire geeft een mooie inkijk in het, alles behalve glamoureuze, leven van een independent pro wrestler.”

WWE2K14_FOB_FINAL_Agnostic_NA_WinnerBryan ziet het niet gebeuren dat hij in WWE eenzelfde soort documentaire kan maken. “Ik heb natuurlijk een rol in (de reality show) Total Divas. (Hard lachend) Maar serieus, ik zou het ontzettend leuk vinden zo’n documentaire te maken. Echter in een organisatie zo groot als WWE gaan zaken over heel veel schijven en zijn er verschillende belangen. Dat maakt het buitengewoon lastig om een project als ‘The Road Diaries’ van de grond te krijgen.”

Mocht er toch een kans zijn om een dergelijke docu te maken dan weet D-Bryan wel met wie hij dag in dag uit in de auto wil zitten. “The Ryback (Bryan noemt Ryback consequent The Ryback) en Cody Rhodes. Ik moet nu al lachen wanneer ik er aan denk. Cody heeft een bijzonder goed gevoel voor humor en The Ryback, tja dat is The Ryback. De man heeft altijd honger. Als The Ryback zijn eten niet op krijgt is hij niet te genieten. Ik weet uit ervaring dat Cody er alles aan zal doen om The Ryback tot waanzin te drijven met zijn grappen.”

SummerSlam
Daniel Bryan won tijdens SummerSlam de WWE Championship van John Cena. Hij kon er echter niet lang van genieten. Randy Orton kwam met zijn Money in the Bank contract naar de ring en ‘special guest referee’ Triple H deelde een Pedigree uit aan de nieuwe ‘Champ’. Drie tellen later was Randy Orton een titel rijker en Daniel Bryan een illusie armer.

WWE 2K14 is vanaf 1 november 2013 verkrijgbaar in Nederland.

All WWE trademarks, logos and copyrights are the exclusive property of WWE and its subsidiaries. All other trademarks, logos and copyrights are the property of their respective owners.
© 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen