World Series ring gestolen van Kendrick

Door

Philadelphia Phillies pitcher Kyle Kendrick is zijn World Series ring kwijt. De tastbare herinnering aan het succes van 2008 is gestolen uit het huis van de 26-jarige werper in Mount Vernon, Washington.

Ergens tussen zaterdag 26 en zondag 27 maart sloeg het dievengilde toe. Het gebeurde op een moment dat de pitcher en zijn familieleden niet thuis waren. De politie vermoedt dat de inbrekers enkele uren in het huis vertoefd hebben, gezien de hoeveelheid spullen die ontvreemd zijn.

Zo is de kampioenenring uit een kluis gehaald. Daarnaast zijn televisies, computers en andere apparaten meegenomen. En sinds dit bezoek mist Kendrick veel honkbalmemorabilia, zoals een collectie knuppels, handschoenen en een ingelijst en gesigneerd shirt van Ken Griffey jr.

Pas begin deze week is bekendgemaakt dat Kendrick ongewenste gasten in zijn woning heeft gehad. Het politieonderzoek loopt al even. Cammock zegt nu de media te hebben gezocht om het publiek te informeren. Mocht de World Series Ring op de markt komen dat dan meteen de alarmbellen gaan rinkelen.

Kendrick is sinds 2007 actief in de MLB voor de ploeg uit Philadelphia. Hij debuteerde op 13 juni tegen de White Sox. In zes innings moest hij drie runs toestaan en in zijn eerste slagbeurt op het allerhoogste niveau sloeg hij een single in het rechtsveld.

In zijn tweede jaar begon de in Houston geboren werper als de vierde starter van de Phillies. Hij stond in 31wedstrijden op de heuvel, maar kende vooral na de All Star Break een mindere periode, waardoor hij in het post season niet meer in actie kwam. De Phillies wonnen wel de World Series. De ploeg van coach Charlie Manuel zette de Tampa Bay Rays met 4-1 opzij.

Dit jaar is de rechtshander geen starter. Joe Blanton is namelijk verkozen tot vijfde en laatste starter. Daarmee heeft Kendrick een plek gekregen in de bullpen. Tot nu toe kwam hij één inning in actie.

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen