2011 World Series: Post & Beishuizen blikken terug

Door

 

Bijna een week geleden wisten de St. Louis Cardinals beslag te leggen op de World Series. Het werd een enerverende finale, waarbij de Texas Rangers de beste papieren leken te hebben, maar uiteindelijk met niks overbleef. MLB-redacteuren Marco Post en Lennart Beishuizen blikken met ze tweeën terug op de World Series.

 

Lennart,

Wat een World Series! Eigenlijk had ik totaal geen zin om de postseason te volgen, nog steeds in shock over de laatste speeldag in de competitie en de collapse van de Red Sox. Maar er was altijd nog geen basketbal op de televisie, damn the lockout, en zo begon ik stapje voor stapje weer het honkbal te volgen. Ik had weinig verwachtingen van de Cardinals en de Rangers. Eén ding was zeker, het ging homeruns regenen. Wat kreeg ik ongelijk. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen, elke wedstrijd had zo zijn verhaal. De snor van Derek Holland, David Freese en zijn walk-off homerun, Bullpenphonegate, Tony LaRussa?

Marco,

Zeker. Een World Series als dit, daar had ik niet op durven hopen. Drama van de eerste tot en met de laatste wedstrijd, de underdog die wint, nieuwe helden zijn opgestaan. Wat mij vooral zal bijblijven is dat het een World Series is van de managers. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zoveel ‘gemanage’ heb gezien. Intentional walks, geen double switches op momenten dat het moet, rare pitchers wissels, mentale fouten in het veld maken (Pujols in Game 2), niet pinch hitten op het moment dat je een grote slag kan slaan, constant bunten, telefoonproblemen. Het is niet helemaal eerlijk, maar ik heb het idee dat de minst slechte heeft gewonnen. Dat gezegd hebbende denk ik dat de Cardinals en de Rangers meer dan terecht in de World Series stonden. Wat was jouw moment van deze World Series?

Manager Lennart,

Daar heb je een punt, maar wat wil je ook met LaRussa als manager. Het blijft geweldig om deze man in actie te zien, want je zit toch op het moment te wachten dat hij vijf relievers gebruikt om twee outs te maken of een fan in het stadion een knuppel geeft om te slaan voor Chris Carpenter. Over managen gesproken, Ron Washington en de Rangers bullpen. Hij deed te vaak een beroep op Alexi Ogando, de man met de harde fastball. Ogando deed het uitstekend in het reguliere seizoen, maar kon niet imponeren in de postseason. Washington hield te lang vertrouwen in hem, aan de andere kant, als Feliz de laatste out maakt in Game 6 waren ze nu nog aan het feesten in Texas.

Moment van de World Series? Nee, niet de homeruns van Albert Pujols, de zoveelste wederopstanding van Lance Berkman of Mike Napoli in de clutch. De first pitch van George W. Bush in Game 4. Dat was een hele slechte worp, maar wat kreeg de ex-president een oorverdovend applaus in het stadion. Dezelfde man die verantwoordelijk is voor de puinhopen in Afghanistan en Irak. Misschien draaf ik te ver door, dat zien ze in Texas natuurlijk heel anders. Lennart, heeft honkbal dankzij de laatste speeldag en de World Series aan populariteit gewonnen in de States?

Marco,

Baseball zal nooit meer de populairste sport worden in Amerika. Het is niet voor niets ‘America’s pastime’, maar het spektakelstuk op de laatste dag van het reguliere seizoen en de World Series hebben de sport zeker goed gedaan. Dat de NBA op sterven na dood is helpt natuurlijk ook een leuk handje. Het is zelden zo spannend geweest. De Rangers waren twee keer een slag verwijderd van het kampioenschap. En ze stonden zelfs met 2-0 voor in Game 7. Ik ben benieuwd wat voor een effect dit kampioenschap heeft op Albert Pujols. Blijft hij, of gaat hij? Natuurlijk is geld ook een belangrijke factor. Maar zal hij nu liever blijven dan een half jaar geleden?

Nu breekt ook een mooie tijd aan: free agency en de transferperiode. Ik ben benieuwd wat Theo Epstein, C.C. Sabathia en naar Pujols ook Prince Fielder gaan doen. Weten de Red Sox hun gaten op te vullen? Een team waar ik met bovengemiddelde interesse naar ga kijken deze winter is de Florida Marlins, of liever: Miami Marlins. Een nieuw stadion en hopelijk een mooie periode in Miami. Kunnen de Marlins iets forceren in de NL East met Ozzie Guillen en geld om spelers te halen?

Lennart,

De komende maanden gaan zeker interessant worden. Ik ben heel benieuwd naar de Washington Nationals. Stephen Strasburg keert in goede vorm terug, daarnaast heb je nog Jordan Zimmerman en Bryce Harper en een hoop ruimte om aankopen te doen. We gaan het zien. Nu even bijkomen en hopen dat de NBA snel gaat beginnen! Zal je overigens net zien dat voordat deze mailwisseling online gaat er iets groots gaat gebeuren in de Major League. Hé, een mailtje van Neal, LaRussa met pensioen! Best schokkend eigenlijk, maar nu ik er even over nadenk, wat een fantastisch moment om de fut in te gaan. Stoppen op je hoogtepunt, het is niet aan alle sporters vergeven. Denk aan Michael Jordan en de Wizards, Magic Johnson bij de Lakers in 95/96.

Marco,

LaRussa weg. Eindelijk. Ik kan de man niet uitstaan. Het is een van de grootste en misschien wel de grootste manager. Maar dat gemanage van hem. Hij moet en zal een stempel op de wedstrijd drukken. Maakt niet uit hoe. Ontzettend ijdel is hij ook. Ik ben benieuwd wat hij nu gaat doen. Misschien ambieert hij een functie bij de MLB. Al kan ik mij niet voorstellen dat LaRussa iemand boven zich duldt. Maar goed, dat betekent Terry Francona naar de Cardinals denk ik?! Zou een mooie injectie zijn in de Cubs-Cards rivalry nu Epstein in Chicago zit. Nu nog Pujols naar Wrigley…

 

Ook leuk om te lezen