World Series MVP Renteria tekent bij Reds

Door

Edgar Renteria speelt in het komende seizoen voor de Cincinnati Reds. Dat maakte de club vrijdagmiddag bekend. De 34-jarige korte stop tekende een contract voor één jaar en zal daar 3 miljoen dollar aan over houden.

Renteria, die afgelopen seizoen er mede voor zorgde dat de San Francisco Giants voor de eerste maal de World Series wonnen sinds de ploeg naar San Francinsco is verhuisd, had twee redenen waarom hij tekende voor de ploeg van manager Dusty Baker. ,,Ik kan hier korte stop spelen, dat is de belangrijkste reden voor mij,” gaf hij toe. ,,Maar daarnaast denk ik dat dit team de potentie heeft om te gaan strijden om de World Series. Er loopt hier enorm veel talent rond en ik denk dat ik daar een mooie rol in kan gaan vervullen.”

Een aantal weken geleden wees Renteria nog een bod af van de Giants. De World Series-winnaars boden hem een salaris van 1 miljoen voor nog één seizoen. Hij weigerde het bod en vond het tonen van ‘zeer weinig respect’ richting zijn persoon. ,,Maar goed, de Giants hebben een keuze gemaakt en die heb ik nu ook gemaakt,”keek Renteraria vrijdag nog even terug op het incident. ,,Ik hoop dat zij het goed gaan doen in de toekomst en dat hoop ik ook voor mezelf.”

Foto: fantasyknuckleheads.com

Ook leuk om te lezen