World Series lonkt weer voor Cardinals

Door

Een back-to-back bezoek aan de World Series. De St. Louis Cardinals hebben daarvoor nog één overwinning nodig. In game 4 waren zij in Busch Stadium beduidend een maatje te groot voor de San Francisco Giants: 8-3.

Adam Wainwright was belangrijk voor de gastheren. Hij is de eerste starter van de Cardinals die voorbij de zesde inning kwam. De slagploeg van San Francisco kreeg weinig vat op de rechtshander. In zeven innings kreeg hij vier hits om z’n oren, waarvan een homerun van Hunter Pence. De rechtsvelder knuppelde de bal in de tweede inning de tribune in en verkleinde de achterstand toen tot 2-1.

Slagploeg

Naast een sterk optreden van hun pitcher liet ook het middengedeelte van de slagploeg zich gelden. Zo waren Matt Holliday en Yadier Molina bijvoorbeeld allebei goed voor twee honkslagen en twee RBI’s. Voor hen waren dat de eerste RBI’s van de series. Ook lead-offman Jon Jay wist  overigens twee teamgenoten over de thuisplaat te slaan.

Na z’n goede prestatie als reliever mocht Tim Lincecum beginnen als starter voor de Giants. Het werd een ongelukkige terugkeer voor The Freak. Na 91 ballen (4  2/3 innings) werd hij van de heuvel gehaald.

In de negende inning wisten de Giants de pijn iets te verzachten. Pitcher Fernando Salas moest onder meer een 2 run RBI-double toestaan van Pablo Sandoval. Maar de zege kwam nooit in gevaar.

Een rematch van de World Series 2006 lijkt nu het meest logisch. Zes jaar geleden wonnen de Cards toen van de Detroit Tigers. Het team van Mike Matheny moet zich echter nog wel plaatsen. Dat kan vanavond al als game 5 wordt gespeeld in St. Louis.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen