World Peace gewipt bij New York Knicks

Door

Charlotte Bobcats v New York Knicks
Het had zo mooi kunnen zijn. Hometown boy Metta World Peace (voorheen Ron Artest) die eindelijk bij zijn Knicks speelt en daarmee hoge ogen gaat gooien in de Eastern Conference. Het tegendeel was echter waar. De Knicks blijven falen en nu is zelfs het contract van de niet veel spelende World Peace afgekocht.

Hoewel de Knickerbockers het nieuws nog niet officieel gemaakt hebben, toog de flamboyante World Peace meteen naar Twitter om zijn volgers op de hoogte te brengen. Zowel hij als guard Beno Udrih mogen opkrassen bij de roemrijke club. Beiden waren gisteren afwezig bij de verloren wedstrijd tegen de Atlanta Hawks, waardoor aan het waarheidsgehalte niet getwijfeld hoeft te worden.

 

 

Twitterfrustratie
Een succesvol huwelijk was het nooit. World Peace speelde slechts 29 wedstrijden en kwam tot gemiddeld slechts 13,5 minuten speeltijd, 4,8 punten en twee rebounds. Veel impact had hij dus niet. Zijn broer Daniel ging vervolgens los op Twitter, maar verwijderde zijn berichten weer. Hij noemde de Knicks een ‘trash organization’ en Mike Woodson een ‘trash coach’ en ‘Melo verdient beter’.

Play-offs
Het is een rommeltje bij de Knicks. Niet alleen hebben ze een 21-35 record, de vooruitzichten bieden ook weinig hoop. Weliswaar zijn de play-offs nog binnen handbereik in de abominabele Eastern Conference. De nummer acht, Brooklyn Nets, heeft slechts vier wedstrijden meer gewonnnen. Er zijn echter weinig signalen dat de Knicks uit deze eeuwig durende crisis komen.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen