Wolves ontslaan Rambis. Hoe nu verder?

Door

Supporter zijn van de Minnesota Timberwolves. Ik zou het ook stil houden tijdens een verjaardag, gezien de resultaten de laatste jaren. De Wolves hebben wederom een teleurstellend seizoen achter de rug, slechts 17 overwinningen tegenover 65 nederlagen en daarmee de ploeg met het slechtste record in de NBA.

De geruchten hingen al weken in de buitenlucht van Minnesota, maar woensdag maakte directeur David Kahn het officieel. Kurt Rambis krijgt na twee seizoenen, en een 32-132 record, de zak.

Vanaf de eerste training in 2009 maakte Rambis duidelijk dat zij voortaan gingen spelen in de triangle offense, een systeem waar de Chicago Bulls in de jaren 90 en de Los Angeles Lakers begin jaren 2000 zoveel succes mee hadden, bedacht door Hall of Fame coach Tex Winter.

Na twee seizoen kunnen we concluderen dat het plan van Rambis is mislukt. Hij had simpelweg niet de spelers ervoor. Het duo Kevin Love en Marcus Beasley zijn van een minder niveau dan Michael Jordan en Scottie Pippen of Shaquille O’Neal en Kobe Bryant.

Juist de spelverdelers in Minnesota konden niet aarden in het systeem, vooral de creatieve Jonny Flynn had de nodige moeite. En juist voor die creativiteit is geen ruimte in de triangle offense, denk maar aan de rol van Ron Harper bij de Bulls en van Derek Fisher bij de Lakers.

De schuld ligt niet alleen bij Rambis, achter de schermen rommelde het aan alle kanten. In de laatste twee seizoenen vonden er maar liefst zeventien trades plaats en waren de Wolves niet gelukkig met hun keuzes in de jaarlijkse draft, iets waar Kahn verantwoordelijk voor is.

Waarom Rubio draften als je daarvoor al Flynn hebt gekozen? Om maar te zwijgen over het aantrekken van Marcus Beasley.

De Wolves hebben een jonge talentvolle groep die volgens Kahn komend seizoen graag up-tempo basketbal willen spelen onder leiding van spelverdeler Ricky Rubio. Ze missen alleen nog een paar ervaren spelers om van de groep een hecht team te maken.

Geruchten gaan de ronden dat Don Nelson de nieuwe coach zal worden. Rubio op de break met aan zijn zijde Kevin Love en rookie Derrick Williams. Wauw!

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen