Wisselende prestaties Nederlanders in Minor Leagues

Door

Zoals we zaterdag al melden is het op dit moment niet best gesteld met de Nederlandse inbreng in de MLB. Daarom kijken we vandaag en vrijdag naar hoe de Nederlanders presteren in de Minor Leagues.

In de Triple-A Pacific Coast League komt Halman wellicht reliever Pedro Strop tegen. Strop, die uitkomt voor de Round Rock Express, speelde eerder dit jaar nog voor de Rangers in de Major League. Hij werd naar beneden gestuurd om aan zijn controleproblemen te werken.

In Triple-A is de geboren Dominicaan 4-4 met een ERA van 3.62. In 37.1 innings gooide hij 42 keer drie slag en slechts 19 keer vier wijd. Het gaat dus goed met Strop, maar omdat de Rangers net twee zeer sterke relievers toegevoegd hebben in Uehara en Adams is de kans klein dat we Strop snel terug zien op het hoogste niveau.

In september, wanneer de MLB rosters uitgebreid worden naar 40 man, is hij zeker een gegadigde voor een plekje op het roster.

In de International League, de andere in de VS gevestigde Triple-A league spelen Roger Bernadina en Rick van den Hurk. Bernadina (foto), die eerder deze week nog een home run sloeg, kwam tot nu toe uit in drie wedstrijden voor de Syracuse Chiefs.

Daarin sloeg hij 3-12 met een home run, één RBI en vier runs. Van den Hurk heeft geen goed seizoen voor de Norfolk Tides. Als starter voor het Triple-A team van de Orioles is hij 6-13 met een hoog ERA van 4.80. in 129.1 innings kreeg hij 123 hits tegen (21 home runs), gooide hij 84 strikeouts en stond hij 35 vrije lopen toe.

Slechts twee pitchers in Triple-A kregen meer home runs tegen, maar er zijn ook slecht twee pitchers met meer innings pitched dit jaar. Één van de hoogtepunten was ongetwijfeld deze mooie play (vanaf 0:58) in de wedstrijd tegen de Mud Hens.

Dan is er nog de Mexican League waarin Sharnol Adriana en Yurrendel de Caster het goed doen. Beide spelers hebben een slaggemiddelde van ruim boven de .300 (resp. .331 en .338). De 40-jarige Adriana sloeg bovendien al 12 home runs, heeft 64 RBIs en stal een honk. De Caster, die met zijn team al geplaatst is voor de playoffs, sloeg zes home runs en heeft 47 RBIs.

Vrijdag lees je meer op Sport Amerika over de Nederlandse inbreng in de Minor Leagues.

Foto: media.syracuse.com

Ook leuk om te lezen