Winnipeg loopt warm voor NHL-ijshockey

Door

De afgelopen week werd bekend dat True North Sports and Entertainment een deal had bereikt om de Atlanta Thrashers over te nemen. Door deze deal, die overigens nog goedgekeurd moet worden door de National Hockey League, zal de franchise van Atlanta naar het Canadese Winnipeg verhuizen.

De huidige eigenaar van de Thrashers, Atlanta Spirit, wil het team al jaren verkopen, maar door een onderlinge juridische strijd werd dit nogal vermoeilijkt. Aan deze strijd kwam in december 2010 een eind en nu kon men zich dus weer op de verkoop van het ijshockeyteam concentreren. Uiteindelijk leverde dat dus een deal op met True North.

Don Waddell, de president van de Atlanta Trashers, is bijzonder teleurgesteld in deze uitkomst. Hij heeft er de afgelopen maanden namelijk alles aan gedaan om kopers te vinden waardoor de Trashers voor Atlanta behouden konden blijven. Waddell sprak in totaal met meer dan twintig potentiële investeerders, maar uiteindelijk kwam er geen enkel serieus bod ter tafel.

Over de populariteit van het nieuwe, nog naamloze team in Winnipeg hoeft men zich in ieder geval geen zorgen te maken. De seizoenskaarten gingen de afgelopen week als warme broodjes over de toonbank en binnen vier minuten was het vooraf gestelde doel voor verkochte seizoenskaarten al bereikt.

„Dit is te mooi voor woorden,” aldus Jim Ludlow, president en CEO van True North. „Dit toont maar weer eens aan hoe NHL-ijshockey hier leeft. We kunnen hier namelijk bijna uit afleiden dat we de komende drie tot vijf seizoenen een uitverkocht huis hebben in Winnipeg.”

Als deze deal uiteindelijk doorgang vindt, zal dat betekenen dat na een afwezigheid van vijftien jaar, de NHL weer terugkeert in Winnipeg. Voorafgaand aan het seizoen 1996-1997 verhuisde de toenmalige Winnipeg Jets namelijk naar Phoenix en werden daar de Coyotes.

Afbeelding: stanleycupofchowder.com

Ook leuk om te lezen