Williams overweegt aanbod van Besiktas

Door

De Turkse basketbalploeg Besiktas beweert dat het bijna een akkoord heeft bereikt met NBA-ster Deron Williams. Murat Murtezaoglu, de manager van Besiktas, zei tegen de Associated Press dat zijn team in gesprek was met de New Jersey Nets. De 27-jarige Williams staat daar onder contract voor het 2011-2012 NBA-seizoen. De speler zal dit seizoen wellicht niet aan spelen toe komen bij de Nets door de NBA-lockout.

Coach van Besiktas, Ergin Ataman, bevestigde donderdag dat er bijna een akkoord werd bereikt met de All-Star spelverdeler. De vertegenwoordigers van Williams en de Nets zelf mogen niet reageren op de geruchten omdat de NBA het niet toestaat.

Ondanks de bevestigingen van Turkse media en de trainer van Besiktas blijft het onzeker of deze deal wel doorgaat. Een vertegenwoordiger die verkoos anoniem te blijven door de huidige situatie in de NBA, zei dat Williams niet zou vertrekken. ,,Ik denk niet dat hij vertrekt”, zei de vertegenwoordiger. ,,Ik zal het wel geloven als ik het zie. De mensen waar ik mee samenwerk in Turkije zeggen dat er geen kans bestaat dat dit zal gebeuren.”

Williams, die free agent wordt in 2012, zou een slordige 70 tot 80 miljoen dollar kunnen verdienen met zijn nieuwe contract (afhankelijk van de nieuwe arbeidsovereenkomst) in de NBA. ,,Zou hij het riskeren om een paar miljoen dollar te verdienen (in Europa)?”, vervolgde de vertegenwoordiger. “Wat als hij zich bezeert?”.

Volgens verschillende media kan Besiktas een maximum bedrag van om en bij de 8 miljoen dollar neerleggen voor Williams. Europese ploegen hebben ook al een vrij slechte reputatie als het gaat om het betalen van spelers.

,,Onze gesprekken met deze speler gaan verder”, zei trainer Ataman. ,,Als hij komt, dan zou dat nog een grotere transfer zijn dan Allen Iverson.” Iverson, jarenlang een topper in de NBA, tekende vorig seizoen een contract bij Besiktas omdat geen enkele NBA-ploeg hem een contract aanbood. Zijn verblijf was van korte duur omdat hij geblesseerd raakte.

Ataman eindigde met te zeggen dat hij achter andere toppers als Kobe Bryant zou gaan nu de NBA-lockout er zit aan te komen.

Foto: belga.be

Ook leuk om te lezen