Wilde achtervolging op rankings top 10

Door

In het eerste artikel van vandaag werd de focus gelegd op de top 10 van de rankings, maar andere teams deden ook behoorlijk goede zaken en sommigen van hun grootste rivalen struikelden lelijk in de bizarre en altijd spectaculaire race om de aansluiting op de titelkandidaten niet verliezen.

(19) Michigan deed bijvoorbeeld uitstekende zaken en kwam tot een bijna schokkende uitslag Op zich is 58-0 geen vreemde stand in de eerste weken van college football, maar dat is het wel als je ziet dat de tegenstander de Minnesota Gophers zijn. Het was zoals iedere week bij Michigan weer de grote QB Denard Robinson-show en dat dat hun wapen is, dat was wel bekend, maar als hun defense nu zelfs oppositie uit de Big Ten zonder score kan houden wordt het wel heel indrukwekkend. Al is het maar omdat ze in eigen huis, de Ann Arbor Big House (foto), altijd kunnen rekenen op de steun van bijna 120.000 Wolverine fans.

In andere wedstrijden werd in een match-up van christelijke scholen de 22 wedstrijden durende reeks van thuisoverwinningen van (20) Texas Christian University doorbroken door de Southern Methodist Mustangs, die met 40-33 de winst pakten, ondanks een fantastische comeback van TCU in het derde kwart. Na hun verlies tegen Michigan State, 10-6 in eigen huis, lijken alle kansen op succes voor Ohio State dit jaar verkeken en ook (10) South Carolina verspeelden hun kansen op nationaal succes door met 16-13 te verliezen van het dit jaar ongerankte Auburn, dat vorig jaar nog de nationale titel pakte en dit jaar als outsider probeert om topploegen het vuur aan de schenen te leggen.

Was dat alles dit weekend? Nee hoor, de gekte bleef aanhouden. (15) Baylor verloor 36-35 van Kansas State, (18) Arkansas won in een kraker met 42-38 van (14) Texas A&M na tijdens de rust nog met 35-17 te hebben achter gestaan. Ware het overigens ook niet voor een magistrale comeback van (24) Illinois, dan was ook hun sprookjesseizoen vroegtijdig gesneuveld tegen aartstrivaal Northwestern. De staatsgenoten gingen lang gelijk op, NW kwam 28-17 voor, maar met 3 TDs in het laatste kwart trok Illinois alsnog aan het langste eind in deze Big Ten opener voor beide ploegen.

Samenvattend hebben we wederom een topweekend gezien en hebben de toppers hun status bevestigd, terwijl dit jaar week na week een slagveld ontstaat onder de ploegen die proberen om het moordende tempo van de top 10 bij te houden. Waar dit gaat eindigen? Dat is moeilijk te zeggen, maar teams als Stanford en Wisconsin zullen hulp nodig gaan hebben van verrassende verliespartijen, want deze top 3 uit de zuidelijke staten is dit jaar ongelofelijk machtig en het zou nog wel eens tot het allerlaatste weekend kunnen gaan duren voordat we weten wie om de ‘glazen dennenappel’ mag gaan spelen. Game on boys, game on!

Ook leuk om te lezen