Wild winnen zesde wedstrijd op rij

Door

 

De Minnesota Wild zijn bezig aan een zeer sterk seizoen. Na achtentwintig wedstrijden stond de ploeg van coach Mike Yeo niet alleen op de eerste plaats van de Northwest Division, met de negenendertig vergaarde punten stonden de Wild zelfs bovenaan in de Western Conference en de gehele NHL. Afgelopen donderdag stond de uitwedstrijd tegen de veel lager geklasseerde Los Angeles Kings op het programma.

De koppositie hebben de Wild mede te danken aan de sterke reeks waarmee ze op het moment bezig zijn. Voor aanvang met het duel tegen de Kings hadden ze namelijk de laatste vijf (uit)duels gewonnen en deze winning streak wilden ze natuurlijk graag uitbreiden in Los Angeles.

De bezoekers begonnen op z’n zachtst gezegd uitstekend tegen de Kings. Al na vierentwintig seconden lag de puck voor de eerste keer achter Kings-goalie Jonathan Quick. Na een schot van Jared Spurgeon kreeg Mikko Koivu de puck achter het vijandelijk doel, waarna hij via een wrap-around wist te scoren.

In het tweede bedrijf wisten de Wild de voorsprong uit te breiden en werd het duel in feite al beslist. Allereerst was het Darroll Powe die in een onvervalste scrimmage via een wrist shot voor de 0-2 zorgde. Vervolgens bracht Marco Scandella zijn ploeg in veilige haven door vier minuten voor het einde van de periode de 0-3 binnen te schieten.

Dit scoreverloop was overigens wel tegen de verhouding in, want de Kings hadden deze periode bijna twee keer zo veel schoten op doel als hun opponent (dertien tegen zeven). Maar omdat de bezoekers beter met hun kansen omgingen, gingen zij dus met een ruime voorsprong de tweede onderbreking in.

Deze voorsprong was dan ook mede te danken aan het fantastische optreden van de jonge Wild-goalie Matt Hackett, die tijdens deze wedstrijd in de basis debuteerde. In de eerste twee bedrijven was de rookie gewoonweg niet te passeren, maar vroeg in de slotperiode werd hij dan eindelijk toch geklopt door Dustin Penner, die met een wrist shot dus voor de 1-3 zorgde.

Verder liet Hackett het niet komen en halverwege de periode herstelde zijn ploeg zelfs weer de marge van drie doelpunten via Cody Almond. Dat Trent Hunter in de slotfase nog voor 2-4 zorgde, was eigenlijk alleen van belang voor de statistieken, want de zesde opeenvolgende zege van de Wild, en de eerste van Hackett als basisspeler, kwam niet meer in gevaar.

 

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Los Angeles Kings en de Minnesota Wild:

 

Foto: AP

 

Ook leuk om te lezen