Wild-captain Koivu dicht bij rentree

Door

De Minnesota Wild staan op dit moment op de negende plaats in de Western Conference, met één punt achterstand op de als achtste geplaatste Los Angeles Kings. Met nog zestien wedstrijden te gaan kunnen de Wild dus elke speler gebruiken en daarom is het zeer goed nieuws dat hun captain na een afwezigheid van acht wedstrijden in verband met een gebroken vinger weer met de groep mee kan trainen.

Tijdens de training merkte Mikko Koivu wel dat zijn hand nog niet helemaal de oude is, want hij kan zijn stick nog niet normaal vastpakken. De specialist heeft hem dan ook nog niet vrijgegeven om voluit te trainen, maar volgens de Fin gaat het al wel beter dan hij van tevoren had verwacht.

Het is dus nog niet zeker wanneer Koivu zijn rentree gaat maken in competitieverband, maar vast staat dat hij het team in ieder geval zal vergezellen tijdens de road trip van vier wedstrijden die komende donderdag begint.

De captain zelf kan in ieder geval niet wachten totdat hij zijn teamgenoten weer bij kan staan in de strijd om een play-offticket. „Doordat het einde van het seizoen nadert, is elke wedstrijd belangrijk. Het is nu dan ook erger om toe te moeten kijken. Je wilt gewoon zo snel mogelijk het ijs weer op.”

In afwezigheid van Koivu heeft Minnesota nog niet eens zo slecht gepresteerd, want van de acht wedstrijden werden er toch nog vijf gewonnen. De cijfers van de Fin tonen echter aan dat hij zeer belangrijk is voor het team.

Zelfs zonder te spelen in de afgelopen drie weken staat Koivu nog steeds tweede binnen het team met achtenveertig punten.

Daarnaast scoort het team met Koivu in de gelederen per wedstrijd gemiddeld meer dan in wedstrijden zonder hem. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat zijn terugkeer voor een grote boost zal zorgen voor het team van coach Todd Richards.

Foto: static.foxsports.com

Ook leuk om te lezen