Wie stopt de Dallas Mavericks?

Door

Via een solide 102-89 thuisoverwinning op de New York Nets boekten de Dallas Mavericks hun elfde overwinning op rij. De laatste nederlaag dateert alweer van 19 november, toen de Chicago Bulls in Dallas met 88-83 te sterk bleken voor het team van coach Rick Carlisle.

Sindsdien dus alleen maar overwinningen voor de Mavs, die een oud clubrecord zien naderen. Als ze tot het duel tegen Oklahoma City Thunder op 27 december ongeslagen weten te blijven, dan sneuvelt het record van zeventien wedstrijden ongeslagen zijn.

Donderdagavond was de Duitse power forward Dirk Nowitzki de grote man bij de thuisploeg. Hij scoorde 21 punten en pakte 10 rebounds. Het was tevens mooi om te zien hoe Dirk en zijn teamgenoten omgingen met de terugkeer van voormalig Mavs-coach Avery Johnson, de huidige coach van de Nets.

Johnson’s hoogtepunt gedurende zijn tijd in Dallas was ongetwijfeld het seizoen 2005/2006 waarin hij de Dallas Mavericks naar de NBA Finals coachte. Het was de enige keer in de historie dat het de Mavs lukte om de Finals te halen. Uiteindelijk bleek Miami Heat dat jaar te sterk.

Een seizoen later kreeg Johnson de zak bij Dallas, maar hij keek donderdagavond nog steeds op een mooie manier terug op zijn tijd bij de Mavs. ,,Het was vrij emotioneel om zo terug te keren,” gaf hij na afloop toe. ,,Het is zeker geen standaard wedstrijd voor mij en het was mooi om te zien hoe de Mavs-spelers en het publiek met mij omgingen voor en tijdens de wedstrijd.”

Ook leuk om te lezen