Who’s better, who’s best (#42): Thurman Thomas

Door

Who’s better, who’s best nummer 42: Thurman Thomas


Thurman Thomas was een geduchte running back tijdens zijn dagen bij Oklahoma State, waar hij samen met collega Barry Sanders de tegenstanders moeilijke zaterdagavonden bezorgde. Tijdens zijn laatste jaar in college liep hij een knieblessure op waardoor hij later dan verwacht werd gekozen in de NFL Draft. De Bills hadden een ware steal, ze konden hem als 40ste pick kiezen.

Hij speelde een sleutelrol in de ‘No Huddle-aanval’ van Buffalo omdat hij even goed was in lopen met de bal als de bal vangen. Het team maakte een ommekeer door in 1990 op 13-3 te eindigen met Thomas die het meeste yards bij elkaar gespeeld had in de NFL.

Met de veelzijdige running back in hun midden gingen ze vlot door de play-offs, op weg naar hun eerste van vier opeenvolgende Super Bowls. Jammer genoeg won Buffalo er geen enkele.

Thomas is lid van het All-Decade team van de jaren ’90 en speelde 5 maal de Pro Bowl. Toen hij stopte met spelen had hij 12074 rushing en 4458 yards receiving. Hij scoorde in totaal 88 touchdowns, 65 rushing en 23 receiving. In 2007 kreeg hij zijn buste in Canton.

Foto: montyonsports.com

Ook leuk om te lezen