Who’s better, who’s best (#5): Lawrence Taylor

Door

Who’s better, who’s best nummer 5: Lawrence Taylor

Lawrence Taylor werd in 1981 door de New York Giants gekozen als tweede pick overall in de NFL Draft. Hij had er een schitterend laatste seizoen opzitten bij North Carolina University, met onder andere 16 sacks, dus had New York geluk dat de Saints hem niet als eerste overall kozen. In zijn eerste seizoen kon L.T. meteen al zorgen voor 133 tackles, 9,5 sacks en een interception. Meteen goed genoeg om Defensive Rookie of the year te worden.

In 1986 werd hij Most Valuable Player van de NFL. Hij had 20,5 sacks, 105 tackles en veroorzaakte twee fumbles in zijn beste jaar. Taylor werd All-Pro in zijn eerste negen seizoenen en mocht in tien Pro Bowls spelen. Met de Giants won hij Super Bowl XXI en XXV. Door Taylor is football compleet veranderd, coaches moesten een game plan maken alleen maar voor hem en de term blitzende linebacker zag meteen ook het daglicht.

De linebacker wist in zijn speelcarrière 132,5 sacks en 1088 tackles te maken, 33 fumbles te veroorzaken en 10 te veroveren. Hij onderschepte ook tien passen. Zijn nummer 56 is retired bij de Giants en hij schopte het tot het NFL All-Time Team. In 1999 werd Taylor toegelaten in de Pro Football Hall of Fame.

Foto: celebritiesfans.com

Ook leuk om te lezen