Who’s better, who’s best (#32): Willie Davis

Door

Who’s better, who’s best nummer 32: Willie Davis

De loopbaan van Willie Davis begon al slecht nog voor hij het veld mocht betreden. Hij werd in 1956 gedraft door de Cleveland Browns maar moest door zijn legerdienst wachten tot 1958 wachten om te spelen. In zijn eerste twee seizoenen speelde hij op verschillende posities. Net toen hij klaar was voor een starterspositie werd hij naar de Green Bay Packers getrade.

Davis was verrast en boos en dacht even aan stoppen. Maar de legendarische Packers coach Vince Lombardi verzekerde Davis ervan dat hij de man was die ze nodig hadden op defensive end. ,,Ik denk dat snelheid, wendbaarheid en grootte de drie belangrijkste attributen zijn voor een succesvolle linemen,” zei Lombardi tegen Davis. ,,Als je er twee van hebt zal je goed zijn. Als je ze alle drie hebt, dan zal je super zijn. We denken dat je ze alle drie hebt.”

Hij werd vijf maal All-NFL en mocht in vijf opeenvolgende Pro Bowls spelen. Het is duidelijk dat Davis een sleutelrol speelde voor de Packers in de jaren ’60. Hij won met Green Bay vijf maal het kampioenschap in de NFL en zes maal hun divisie in 8 seizoenen. De twee eerste Super Bowls die werden gespeeld én gewonnen door Green Bay meegerekend. In 1981 kreeg Davis zijn buste in de Pro Football Hall of Fame.

Foto: farm4.static.flickr.com

Ook leuk om te lezen