Who’s better, who’s best (#29): Forrest Gregg

Door

Who’s better, who’s best nummer 29: Forrest Gregg

Gedurende zijn vijftien seizoenen in de NFL toonde Forrest Gregg dat hij één van de beste offensive tackles ooit is die het spel heeft gespeeld. Hij was vrij licht voor zijn positie maar wist de grotere, zwaardere defensive ends te verschalken met zijn finesse. Hij bracht uren door in de filmkamer, kijkend naar gametape van de beste ends in het spel. Het duurde niet lang vooraleer hij de bewegingen van de tegenstanders wist en ze kon verslaan.

Gregg werd door de Packers gedraft als 2e draft in de draft van 1956 en speelde in 188 opeenvolgende wedstrijden tussen 1956 en 1971. Hij mocht in negen Pro Bowls spelen en was acht keer op rij All-Pro, tussen 1960 en 1967. Hij won drie Super Bowls en in totaal zeven maal het kampioenschap.

In 1961 en 1965 speelde Gregg even guard om de gewonde spelers op te vangen. In 1965 werd hij door verkozen tot zowel All-Pro op guard als op tackle. Vince Lombardi noemde hem de beste speler die hij ooit heeft gecoached, wat waarschijnlijk de grootste eer van allemaal is. In 1977 mocht Gregg zijn buste verwelkomen in de Hall of Fame.

Foto: profootballhof.com

Ook leuk om te lezen