Who’s better, who’s best (#21): John Hannah

Door

Who’s better, who’s best nummer 21: John Hannah

John Hannah was de eerste pick in de draft voor de New England Patriots in 1973 en de vierde pick overall. Hij excelleerde in football, atletiek en worstelen tijdens zijn periode bij de Alabama Crimson Tide. Hij mocht meteen starten als rookie maar blesseerde zijn been zodat hij de laatste wedstrijd miste. Hij toonde wel aan dat de overgang van blocken in college naar blocken in de NFL voor hem geen probleem was.

In de volgende 12 jaar werd Hannah gezien als de beste guard in professioneel football. Hij was tien jaar op rij all-pro tussen 1976 en 1985 en won de prijs van beste offensive lineman vier jaar op rij van 1978 tot 1982. Hij mocht in negen Pro Bowls spelen. Hannah miste in zijn loopbaan maar vijf wedstrijden door blessures.

Tijdens zijn periode bij New England boekte het team zeven winnende seizoenen. In 1978 had de ploeg in totaal 3165 rushing yards, wat toen een record was. Hannah kreeg een groot deel van het krediet voor die verwezenlijking. Hij eindigde zijn carrière met de titel in de AFC, deelname aan de Super Bowl en een plaatsje in de Pro Bowl.

Ook leuk om te lezen