Who’s better, who’s best (#13): Ronnie Lott

Door

Who’s better, who’s best nummer 13: Ronnie Lott

Ronnie Lott werd als achtste pick in de eerste ronde van de 1981 NFL Draft gekozen door de 49ers. De All-American defensive back uit USC maakte meteen een goede indruk tijdens training camp en mocht van dag 1 de starterspositie innemen als cornerback.

In zijn eerste seizoen was hij meteen één van de leiders bij het team dat de Super Bowl won. Door zijn uitmuntendheid eindigde hij tweede in de verkiezing van Rookie of the Year, na New York Giants linebacker Lawrence Taylor.

Lott stond bekend voor zijn harde hits. Hij speelde zowel op linker- als rechtercornerback en free- en strong safety. Door zijn veelzijdigheid speelde hij tien maal de Pro Bowl op drie verschillende posities.

Op safety kwam Lott wel het meest tot zijn recht, daar had hij de vrijheid om het hele veld te overzien. In zijn 14-jarige loopbaan kon hij 63 passen onderscheppen.

De defensive back startte in 20 play-offwedstrijden en had er negen interceptions, 89 tackles en een touchdown. Met de 49ers won hij vier maal de Super Bowl (XVI, XIX, XXIII, XXIV) en zijn nummer 42 mag er nooit nog worden gedragen.

Hij is lid van zowel het All-80’s als het All-90’s team en van het All-Time NFL team. In 2000 werd hij opgenomen in de Pro Football Hall of Fame.

Foto: nflsnipers.com

Ook leuk om te lezen