Who’s better, who’s best (#10): Reggie White

Door

Who’s better, who’s best nummer 10: Reggie White

Reggie White kwam in 1985 aan bij de Philadelphia Eagles na twee seizoenen in de United States Football League. In zijn eerste seizoen had hij meteen de meeste sacks voor de Eagles, 13 stuks, en mocht meteen de Defensive Rookie of The Year Award meenemen naar huis. In het daarop volgende seizoen had hij 18 sacks en mocht voor het eerst naar de Pro Bowl.

Het seizoen van 1987 werd het seizoen door de lockout (waar hebben we dat nog gehoord) ingekort tot 12 wedstrijden. Dat belette de defensive end niet om 21 sacks te maken. Een onwaarschijnlijk aantal voor 12 wedstrijden.

In 1993 trok White naar de Green Bay Packers en won zijn eerste Super Bowl in 1996. Hij wist drie sacks te lukken tegen de New England Patriots. Nadien speelde hij nog twee seizoenen in Lambeau Field, en na een sabbatsjaar eindigde hij zijn loopbaan bij de Carolina Panthers.

Toen White zijn shoulderpads aan de haak hing had hij met 198 Quraterback tackles meeste sacks in de geschiedenis van de NFL, 198. The Minister of Defense werd 10 maal first-team All-Pro en mocht in 2006 zijn speech houden nabij de Hall of Fame.

Ook leuk om te lezen