White Sox winnen dankzij homeruns Dunn

Door

Adam Dunn

De Chicago White Sox versloegen afgelopen maandag de Cleveland Indians met 5-4. Adam Dunn, met snor, was de grote man voor The Good Guys. De 32-jarige slugger sloeg twee homeruns op de avond, waaronder een three-run bomb in de achtste inning, en bracht zijn totaal daarmee op 41.

Helaas voor de White Sox wisten de Detroit Tigers hun wedstrijd ook te winnen en blijft de voorsprong in de AL Central slechts één wedstrijd. De Sox spelen nog vijf wedstrijden tegen de Indians en vier tegen de Tampa Bay Rays. De Tigers nemen het nog zes keer op tegen de Kansas City Royals en drie keer tegen de Minnesota Twins. De ploeg van manager Jim Leyland heeft op papier een eenvoudiger schema.

Chris Sale

Startende werper Chris Sale gooide voor de Sox zeven sterke innings, waarin hij drie punten opgaf. De 23-jarige Sale moest in de zesde inning twee punten toestaan na een homerun van eerste honkman Russ Canzler, waardoor de Indians op voorsprong kwamen. Dunn sloeg echter toe in de achtste inning.

De Indians deden nog wat terug in de negende inning in de persoon van Shin-Soo Choo die met een RBI double de score terugbracht naar 5-4. Reliever Donnie Veal was ijskoud en wist Jason Kipnis uit te krijgen, waardoor de White Sox een belangrijke zege boekten in de race voor de playoffs.

Dunn

Het is overigens de zesde keer in de loopbaan van de aangewezen slagman dat hij veertig of meer homeruns slaat in één seizoen. Dunn kan de Triple Crown plannen van Miguel Cabrera nog dwarsbomen. De slugger van de Tigers heeft het beste slaggemiddelde (.331), de meeste binnen geslagen punten (133), maar staat in homeruns op gelijke hoogte met Dunn. Kortom, een race in een race.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen