White Sox starten seizoen voortvarend

Door

Zaterdagavond gingen de Chicago White Sox op bezoek bij de Cleveland Indians. Dankzij een wervelende openingsfase won de ploeg van manager Ozzie Guillen eenvoudig met 8-3.

Het betekende de tweede overwinning in het nog prille seizoen voor de White Sox, die dus nog ongeslagen zijn. Het seizoen beginnen met 2 overwinningen is wat de Sox ook deden in 2005, het jaar dat ze de World Series wonnen.

Starter Edwin Jackson geeft aan dat de sfeer goed is. ,,Wanneer je rondkijkt, zie je dat iedereen relaxed is. Dat hoort bij het spel. Je wint als je het veld op gaat en plezier hebt en dat is waar we mee bezig zijn.” De 27-jarige Jackson heeft sinds 2007 niet meer verloren van de Indians, toen hij nog voor Tempa Bay speelde.

De overwinning gebeurde niet zomaar. Jackson stond twee runs en vijf hits toe in de eerste inning. De fouten van derde honkman Brent Morel zorgde ervoor dat de Indians twee punten konden pakken in de tweede inning.

Toch leverde dit niet meteen problemen op voor de ploeg uit Chicago, aangezien zij al in de eerste twee innings een 5-0 voorsprong hadden genomen. De Indians konden, mede dankzij de fouten van Morel, terugkomen tot 5-3 in diezelfde inning.

Hierna bleven de punten, in het overigens zeer matig gevulde stadion, lange tijd achterwege. Pas in de zesde inning sloegen de gasten uit Chicago toe en werd 6-3 dankzij Morel. Carlos Quentin zorgde voor het slotakkoord door zijn twee teamgenoten Paul Konerko en Alex Rios binnen te slaan in de zevende inning.

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen