White Sox noteren zesde blown save

Door

Wat niemand had verwacht, dreigt dan toch te gebeuren. Het seizoen is nog maar nauwelijks begonnen, of de fans van de Chicago White Sox beginnen langzamerhand terug te verlangen naar de grillen van Bobby Jenks. Op woensdag verkwanselde de bullpen voor de zesde maal een voorsprong (uitslag 7-4 voor de Oakland Athletics, in 10 innings).

Tot grote frustratie van White Sox-manager Ozzie Guillen, die na afloop tijdens de personferentie zijn cool verloor.

,,Ik heb geen enkele closer,” aldus Guillen. ,,Ik heb er echt geeneen. We zullen zien wat de nabije toekomst brengt, maar als je drie keer op rij geen voorsprong van drie runs kunt vasthouden, dan is dat een slecht teken. Misschien dat Bobby Thigpen (voormalig Sox closer, red) ons uit de brand kan helpen.”

Dit keer viel Chris Sale de eer te beurt om de negende inning (na een fraaie prestatie van starter John Danks – een run tegen in acht innings) te beginnen met een op het oog comfortabele voorsprong van 4-1.

Sale, die op dinsdag al 34 pitches had gegooid, had echter opnieuw z’n dag niet. Nadat hij drie opeenvolgende honkslagen had toegestaan werd hij vervangen door Matt Thornton (foto), maar ook hij kon de meltdown van de White Sox bullpen niet stoppen.

Oakland kwam op gelijke hoogte (4-4) door een honkslag van Cliff Pennington, waarna Coco Crisp en Daric Barton met ieder een honkslag in de tiende inning de A’s uiteindelijk de overwinning bezorgden.

De White Sox hebben intussen twaalf runs in de negende inning toegestaan, een record in de Major League. The bullpen heeft een ERA van 6.14, en Thornton is 0 uit 4 in save opportunities.

Het maakte het humeur van Guillen er allemaal niet vrolijker op. ,,Ik zie dezelfde fucking spelers die jullie zien, dezelfde fucking spelers. Weet je wat het is? Als we het goed doen, zitten die gasten hier de held uit te hangen, en als het slecht gaat, ben ik de gebeten hond,” brieste Guillen, voor hij boos de persconferentie verliet.

Thornton zelf had er ook geen verklaring voor. ,,Ik heb geen woorden,” liet hij weten. ,,Enorm frustrerend. Alles wat ik kan doen is blijven werken en knokken.”

Foto: www.mlive.com

Ook leuk om te lezen