Westbrook voegt zich bij illuster rijtje

Door

In de wedstrijd van vrijdagavond tegen de Detroit Pistons, gewonnen door de Oklahoma City Thunder, zette Russell Westbrook een mijlpaal neer.

Hij scoorde 13 punten en had 11 assists, en wordt daarmee de vijfde speler in de geschiedenis die 4000 punten, 1500 assists en 1000 rebounds kan behalen gedurende zijn eerste drie seizoenen in de liga.

De andere zijn Chris Paul van de New Orleans Hornets, LeBron James van de Miami Heat, ex-speler Anfernee Hardaway en hall of famer Oscar Robertson.

Door de trade van Jeff Green naar de Boston Celtics moest de ploeg vaarwel zeggen tegen een speler die al van bij het begin samenspeelt met Kevin Durant.

James Harden neemt nu met rasse schreden die rol over, en vormt samen met Durant en Russell Westbrook een gevaarlijk trio. Harden scoorde voor de All-star break 10,3 punten per wedstrijd, maar scoorde er gemiddeld 17,7 in de laatste tien wedstrijden.

,,Doordat Jeff weg is heb je 15 punten minder, minder rebounds, minder playmakers,” zei Harden. ,,Ik moest een versnelling hoger spelen en het team helpen.” Harden was de derde keuze in de 2009 NBA draft en helpt nu de Thunder winnen, zelfs al spelen ze zonder de twee spelers die ze kregen van de Celtics: Kendrick Perkins en Nate Robinson.

Foto: picturepush.com

Ook leuk om te lezen