West: ‘Te vroeg om oordeel te vellen over Melo-trade’

Door

Zowel de New York Knicks als de Denver Nuggets zijn beter geworden van de Carmelo Anthony-trade. Dat vindt althans Hall of Famer Jerry West. De voormalige guard van de Los Angeles Lakers (1960-1973) is van mening dat de huidige resultaten niet bepalend zijn of de transfers succesvol genoemd kunnen worden.

,,Denver speelt goed. Ze hebben absoluut meer diepte in hun selectie dan voor de trade. Maar de realiteit van een trade als deze is dat je er pas volgend jaar of het jaar erop een oordeel over kan vellen. Welk team profiteert hier het meest van? Welk team boekt de meeste progressie richting het ultieme doel van elke club? Dat is het winnen van titels,” verklaart West.

Op 21 februari kwam de ingewikkelde deal rond. In een notendop: de New York Knicks kregen in Carmelo Anthony hun gewilde superster. De forward nam spelverdeler Chauncey Billups mee van Denver naar de ploeg van coach Mike D’Antoni, terwijl onder meer Danilo Gallinari, Raymond Felton en Wilson Chandler de overstap naar de Nuggets maakten.

Sindsdien zijn de Nuggets hot en de Knicks not. In het Melo-loze tijdperk is Denver’s record: 12-4 en staat de ploeg vijfde in de Western Conference. De cijfers in New York zien er heel anders uit vanaf 22 februari: 7-11. In het oosten is het team van de vijfde naar de zevende plek gezakt met een track record van 35-37.

Maar deze cijfers vindt West, twaalfvoudig All Star, nietszeggend. De ex-general manager van de Lakers en de Memphis Grizzlies doet het af als scorebordjournalistiek. Hij predikt rust en zegt dat het veel te vroeg voor paniek is.

,,Op zulke factoren moet je een trade niet beoordelen,” is de duidelijke opinie van Mr Clutch. ,,De Knicks hebben niet alleen Carmelo gehaald, maar ze hebben ook in Chauncey Billups een geweldige speler erbij. Hij is echt heel goed. Ze hebben dus twee echt goede spelers gehaald, maar ze spelen nog niet zo lang met elkaar in deze samenstelling, daarom zeg ik: ‘heb geduld’.”

Foto:

Ook leuk om te lezen