Welker geschorst vanwege drugsgebruik

Door

Wes Welker

Denver Broncos-wide receiver Wes Welker is voor vier wedstrijden geschorst vanwege het gebruik van ‘Molly’ (ander woord voor XTC) tijdens de Kentucky Derby eerder dit jaar. Tijdens het event trok Welker alle aandacht naar zich toe door meer dan 50.000 dollar te winnen met het gokken op paardenrennen. Hij deelde deze winst door geld uit te delen aan omstanders.

Welker ontkende het gebruik van het verboden middel direct. ,,Ik heb geen idee wat een Molly is of waar ik het kan krijgen,” liet hij weten in een e-mail reactie aan The Denver Post. ,,Het is een grap. Ik doe helemaal geen drugs.”

,,Ik ben net zo geschokt als iedereen over dit nieuws. Ik gebruik geen drugs en ook geen doping. Iedereen die ooit met mij gespeeld heeft weet dat ik mij alleen maar focus op mijn eigen lichaam om zodoende maximaal te kunnen presteren.”

De Broncos zullen het tot 6 oktober zonder Welker moeten doen. De 33-jarige wide receiver, bezig aan zijn 11e seizoen, zal de wedstrijden tegen de Indianapolis Colts (de seizoensopener komende zondag), Kansas City Chiefs, Seattle Seahawks en Arizona Cardinals moeten missen.

Welker keerde maandag terug op het veld, nadat hij op 23 augustus, in de preseason game tegen de Houston Texans, weer een hersenschudding opliep. Het was zijn derde hersenschudding sinds 17 november.

De afwezigheid van Welker is een grote klap voor de Broncos. Vorig seizoen, toen quarterback Peyton Manning het ene record na de andere neerzette, waren er maar vier wide receivers die de passes van Manning vingen. Daarvan zullen de Broncos er in ieder geval twee moeten missen. Naast Welker is Eric Decker ook niet meer beschikbaar. Hij vertrok naar de New York Jets.

Ook leuk om te lezen