Weergaloze Aldridge helpt Blazers langs Rockets

Door

Houston Rockets v Portland Trail Blazers

‘MVP, MVP!!!’, galmde het door het Moda Center in Portland. En terecht, want wat was LaMarcus Aldridge afgelopen nacht fenomenaal tegen de Houston Rockets. De power forward van de Blazers kwam tot een indrukwekkende 31 punten en een career-high 25 rebounds. Voor Portland was het al weer het tiende duel op een rij waarin de ploeg meer dan 100 punten scoorde. De Blazers blijven door de zege fier bovenaan de Western Conference staan met een record van 19-4.

Begin november kreeg Portland in eigen huis nog een behoorlijk pak slag van Houston (116-101),  de grootste nederlaag van het seizoen. De Rockets, met een sterke Dwight Howard (32 punten, zeventien rebounds) maakten ook nu weer aanspraak op de zege. Met nog een kwart te gaan stond het gelijk, maar een driepunter van Nicolas Batum (vijftien punten) en een lay-up + vrije worp van Wesley Matthews (achttien punten) brachten de Blazers met nog twee minuten te spelen op een niet meer te overbruggen voorsprong van 108-96.

 

 

Tip-off
Andray Blatche en Joe Johnson waren beiden goed voor 21 punten bij de Nets, die in eigen huis toch wel eenvoudig afrekenden met de Clippers. Brook Lopez en Deron Williams hadden ook een prima avond met respectievelijk zestien en vijftien punten. LA startte sterk, maar in het tweede en derde kwart was het Brooklyn, waar iedereen weer fris en beschikbaar was, dat de klok sloeg. Blatche maakte aan het einde van het derde kwart drie jumpers op een rij waardoor de Nets een comfortabele voorsprong van 83-62 opbouwden. Blake Griffin eindigde met twaalf punten en elf rebounds bij de Clippers. Chris Paul had 20 punten, maar slechts twee assists.

Three-Point Play

    • Chris Paul speelde niet zijn beste wedstrijd:

 

  • Maar deze enkelbreker (met een beetje hulp van Brook Lopez) is toch wel aardig:

  • Het was geen gelukkige reünie voor Clippers-coach Doc Rivers, die samen met Paul Pierce en Kevin Garnett in Boston in 2008 een NBA-titel veroverde. Afgelopen nacht stonden de twee voor het eerst tegenover hun oude coach en Pierce trakteerde Doc op een herkenbare driepunter:


Stat of the Night
LaMarcus Aldridge:
31 PT, 25 RB, 2 ASS,2 BLK, 2 STL 12-22 FG, 7-9 FT.

 

The Paint
Aldridge kon niets fout doen:

Shaq doet zijn beste Aldridge-smile:

 

Ja, zo geef je een fistbump, ja:

We weten dat Charles Barkley een akelige golfswing heeft, maar een balletje trappen lukt hem ook niet:

BarkleyFieldGoalLucy

Boxscore
Los Angeles Clippers (15-9) @ Brooklyn Nets (8-14) 92-103
Houston Rockets (15-8) @ Portland Trail Blazers (19-4) 104-111

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen