Weer zege Ducks, Avalanche de sterkste in doelpuntenfestijn

Door

136683092De Anaheim Ducks hebben de goede vorm te pakken. Met de van een rugblessure teruggekeerde Jonas Hiller tussen de palen wonnen zij gisteren tegen de Columbus Blue Jackets hun vijfde achtereenvolgende wedstrijd. In Denver kregen de bezoekers veel goals voorgeschoteld en konden ze uiteindelijk ook juichen. De Colorado Avalanche waren namelijk met 6-5 te sterk voor de Nashville Predators.

De Ducks sloten maandag een drukke periode met zeven wedstrijden in dertien dagen af met een overwinning op de Blue Jackets, hun zesde zege in deze periode. De bezoekers kwamen nog wel op 0-1 via Vinnie Prospal, maar de Ducks stelden vervolgens orde op zaken via goals van Peter Holland, Ryan Getzlaf en Corey Perry. Acht minuten voor tijd brachten de Blue Jackets de achterstand nog wel terug tot één goal, maar mede door goed keeperswerk van Hiller trok de thuisploeg de overwinning toch over de streep.

Doelpuntenfestijn

De Colorado Avalanche en Nashville Predators maakten een waar spektakel van hun onderlinge ontmoeting. De thuisploeg stond vanaf de eerste goal steeds op voorsprong, maar was niet in staat om de genadeklap uit te delen, waardoor de Predators in de wedstrijd bleven. In de derde periode schoten de bezoekers zelfs zeventien keer op doel maar goalie Semyon Varlamov hield zijn team op de been door zestien schoten te keren. En dit was dus genoeg om de wedstrijd met 6-5 binnen te halen.

In Phoenix waren de Coyotes met 4-0 te sterk voor de Calgary Flames. De grote uitblinker aan de kant van de thuisploeg was goalie Mike Smith die dertig schoten uit zijn doel wist te halen en hiermee zijn derde shutout van het seizoen noteerde.

Foto: ducks.nhl.com

Ook leuk om te lezen