Weems verhuist als eerste NBA-speler naar Europa

Door

Terwijl Rudy Fernandez nee heeft gezegd tegen Real Madrid, Deron Williams de optie openhoudt om in Turkije te gaan ballen, is Sonny Weems de eerste NBA-speler die Europese eieren voor zijn geld kiest. Hij verruilt de Toronto Raptors voor het Litouwse Zalgiris Kaunas.

De guard-forward heeft geen enkele zin om te gaan zitten wachten totdat de NBA en spelers een nieuwe cao in elkaar hebben getimmerd. Hij kiest voor zekerheid: speeltijd en geld. Donderdag zette hij zijn krabbel onder een contract dat hem naar het voormalig Oostblok brengt.

In deze overeenkomst is geen clausule opgenomen dat de speler kan terugkeren naar the states op het moment dat de lockout verleden tijd is. ,,We pakken onze spullen en blijven het hele jaar. We gaan echt niet zitten wachten op David Stern”, aldus zijn zaakwaarnemer Roger Montgomery.

Volgens zijn agent kan Weems komend seizoen zo’n zeventig wedstrijden spelen voor zijn nieuwe werkgever. Dat betreft Litouwse competitiepotjes. Daarnaast is hij verder afhankelijk van hoe goed Zalgiris Kaunas het doet in de Euroleague. Daarmee houdt de 25-jarige ritme en doet ook ervaring op in een belangrijke fase van zijn carrière, luidt verdere uitleg van Montgomery.

Weems heeft drie jaar gespeeld in de NBA. Hij werd als negende gedraft door de Chicago Bulls in 2008, maar ging vervolgens naar Denver. Eén seizoen droeg hij het jersey van de Nuggets. Hierna verhuisde hij naar Toronto, waar hij inmiddels de status van restricted free agent had bereikt.

De Raptors wilden met hem verder, deden een voorstel, maar gezien de huidige lockout en de onzekerheid over een nieuw NBA-seizoen gaf Weems te kennen zijn horizon te willen verbreden.

,,Sonny krijgt de mogelijkheid echt een impact te hebben op dit team. Hij kan van de middenmoot in een team naar de top van een team gaan.” Dat is dan ook de uitdaging bij de kampioen van Litouwen voor de in West Memphis geboren basketballer volgens zijn agent.

Tot nu speelde de 25-jarige 140 wedstrijden in de league: twaalf voor Denver en 128 voor de Raptors. Gemiddeld stond hij 20.18 minuten op de vloer en maakte daarin 7,7 punten, pakte 2,5 rebounds en gaf 1,5 assists.

Foto: dailycaller.com

 

Ook leuk om te lezen