Week in Review: Silver wil hogere leeftijdsgrens, Westbrook keert terug

Door

Oklahoma City Thunder v Denver Nuggets

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere Adam Silver die het liefst ziet dat de leeftijdsgrens wordt verhoogd en een uitblinkende Russell Westbrook bij zijn terugkeer.

NBA-baas Adam Silver gaf deze week in een tijdschrift aan dat hij een hogere leeftijdsgrens in de NBA wel ziet zitten. Tegen GQ Magazine zei hij dat hij het liefst de grens wil verhogen naar twintig jaar. Op dit moment mogen spelers nog een NBA-contract tekenen als ze negentien zijn. Volgens Silver zou het niveau van de NBA door de maatregel alleen maar hoger worden.

“You’d have more skilled players, more mature players. The draft would be better. It would be better for basketball in general. Strong college basketball is great for the NBA. And we know those players are eventually going to come to the NBA, whether they are 19 or 20 or 21.”

De NBA verhoogde de leeftijdgrens voor het laatst in 2005. Toen ging de minimumleeftijd van achttien naar negentien.

Westbrook blinkt uit
Deze week was er na al de blessures eindelijk eens goed nieuws voor de Oklahoma City Thunder. Russell Westbrook keerde na bijna een maand blessureleed weer terug. De point guard brak in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen de Los Angeles Clippers zijn hand.

Vrijdagavond liet hij bij zijn terugkeer meteen zien waarom de Thunder hem nodig hebben. In iets minder dan 24 minuten speeltijd noteerde hij 32 punten, acht assists en zeven rebounds. Met deze cijfers leidde hij Oklahoma City naar een gemakkelijke overwinning op de New York Knicks. In de Chesapeake Energy Arena werd het 105-78.

Xavier Henry
Los Angeles Lakers-speler Xavier Henry komt dit seizoen niet meer in actie. De guard liep maandag op de training een achillespees blessure op. Dinsdag onderging hij een succesvolle operatie. Henry werd daarmee de derde speler van de Lakers met een zware blessure. Eerder kwam er al een einde aan het seizoen van rookie Julius Randle. Hij brak op 29 oktober tegen de Houston Rockets zijn been. Ook Steve Nash kan dit seizoen niet meer in actie komen. Hij heeft last van een rugblessure.

Philadelphia 76ers
De Philadelphia 76ers verloren deze week voor de zestiende keer op rij en zetten daarmee een negatief clubrecord. De Sixers verloren in het seizoen 1972 de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen. Alleen de Nets, Heat en Clippers begonnen ooit langer aan een seizoen zonder overwinning.

LosingStreak

Triple-doubles
Ook deze week waren er weer een aantal triple-doubles in de NBA. Zaterdagavond noteerde Michael Carter-Williams achttien punten, zestien assists en tien rebounds tegen de Dallas Mavericks. Vannacht was het Kobe Bryant die zijn twintigste uit zijn loopbaan liet aantekenen. De guard had 31 punten, tien rebounds en twaalf assists. The Black Mamba staat op de tweede plaats van actieve spelers als het gaat om het aantal triple-doubles. Alleen Rajon Rondo van de Boston Celtics heeft er meer.

Thanksgiving
De spelers van de Toronto Raptors en Memphis Grizzlies zullen donderdagavond het meest genoten hebben van het Thanksgiving dinner. Beide teams stonden namelijk met dertien overwinningen en twee nederlagen bovenaan in hun Conference.

Charlotte Hornets
De Charlotte Hornets bleven stuntelen. Alle vier de wedstrijden deze week gingen verloren (Los Angeles Clippers 113-92, Portland Trail Blazers 105-97, Golden State Warriors 106-101 en Atlanta Hawks 105-75).

Vooral Lance Stephenson valt nog tegen. De guard, die deze zomer overkwam van de Indiana Pacers, noteert gemiddeld 9,6 punten, 7,7 rebounds en 5,4 assists per game. Daarnaast schiet hij maar een field goal percentage van 36,7 procent en ook vanaf de vrije worplijn gaat het nog niet al te best met 64,3 procent.

De Hornets vinden zichzelf op dit moment terug op de dertiende plaats in de Eastern Conference met vier overwinningen en al veertien (!) nederlagen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen