Week in Review: Mijlpaal voor Kobe Bryant, problemen in Cleveland

Door

Los Angeles Lakers v Atlanta Hawks

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere een mijlpaal in de glansrijke carrière van Kobe Bryant en problemen bij de Cleveland Cavaliers.

Deze week bereikte Kobe Bryant weer een mijlpaal in zijn toch al zo glansrijke carrière. De shooting guard van de Los Angeles Lakers scoorde dinsdag tegen de Atlanta Hawks zijn tweeëndertigduizendste punt. The Black Mamba staat daarmee vierde op de topscorerslijst aller tijden. Alleen Michael Jordan (32.292), Karl Marlone (36.928) en Kareem Abdul-Jabbar (38.387) scoorden in hun loopbaan meer punten.

Kobe heeft er inmiddels 32.074 en is dus nog 218 punten verwijderd van Michael Jordan en zal, als hij blessurevrij blijft, dit seizoen zonder enige twijfel nog een plaats stijgen op de topscorerslijst. Misschien is dit een lichtpuntje voor fans van de Lakers tijdens de slechtste start van een seizoen in de historie van de club.

Problemen in Cleveland
Waar men de start van het seizoen ook heel anders voor had gesteld, was in Cleveland. De Cavaliers spelen bij vlagen briljant, maar hebben laten zien vooral verdedigend toch nog een hoop te kort te komen. Afgelopen week werd vier op rij verloren van Denver, San Antonio, Washington en Toronto. Na het verlies tegen Toronto noemde LeBron James de situatie in Cleveland op dit moment “fragile”.

Uiteraard is het nog vroeg in het seizoen en hebben de spelers en coach David Blatt nog genoeg tijd om orde op zaken te stellen. Maar dat het allemaal niet vlekkeloos verloopt bij de Cavaliers is overduidelijk. De frustratie is in ieder geval duidelijk te zien in het volgende filmpje, waarbij liplezen geen moeilijke opgave is.

Maagklachten in Memphis
In Memphis is de afgelopen week een hardnekkig maagvirus opgedoken. Nu staan de Grizzlies bekend om hun keiharde mentaliteit, maar zelfs deze toughguys bleken hier toch niet tegen opgewassen te zijn. Guards Tony Allen, Courtney Lee en Beno Udrih, forwards Jon Leuer en Jarnell Stokes, center Kosta Koufos en guard/forward Quincy Pondexter werden allemaal getroffen door het virus en zouden misschien het duel tegen de Boston Celtics moeten missen op vrijdag.

Uiteindelijk werd ook het virus bang van de defence van Memphis en verdween geleidelijk aan uit The Grindhouse. Alleen Tony Allen en Quincy Pondexter misten de game tegen de Celtics, die de Grizzlies overtuigend wonnen met 110-117.

Wildcats over Sixers
Eric Bledsoe heeft afgelopen week geen vrienden gemaakt. In een radio-interview zei de guard van de Phoenix Suns dat de Philadelphia 76ers het af zouden leggen in een best-of-seven series tegen zijn voormalig collegeteam de Kentucky Wildcats.

De bookmakers waren het sowieso niet eens met Bledsoe.

Later deze week nam Bledsoe zijn woorden terug en deed de uitspraak af als een geintje. Maar bij de Sixers, die de Phoenix Suns afgelopen vrijdag in Philadelphia zouden treffen, werd het “geintje” absoluut niet als grappig ervaren.

Tijdens de wedstrijd vrijdag bleek ook Sixers center Nerlens Noel de uitspraak niet te kunnen waarderen, ondanks Noel’s Kentucky roots. Phoenix won de wedstrijd overigens met 122-96.

Domestic violence
De NBA schorst Charlotte Hornets forward Jeffery Taylor voor 24 wedstrijden naar aanleiding van huiselijk geweld. Adam Silver zei woensdag het volgende over deze kwestie:

This suspension is necessary to protect the interests of the NBA and the public’s confidence in it. Mr. Taylor’s conduct violates applicable law and, in my opinion, does not conform to standards of morality and is prejudicial and detrimental to the NBA.

Taylor werd op 25 september gearresteerd na een ruzie in een hotel in East Lansing. De forward was in zijn hotel kamer aan het drinken met zijn toenmalige vriendin, toen er een hevige ruzie tussen de twee losbarstte. De beveiliging van het hotel moest ingrijpen.

Taylor had de vrouw hard de gang van het hotel in geduwd, waarna ze met haar hoofd tegen een deur aan vloog. Ook had hij haar geslagen op haar arm en met zijn vuist een muur van het hotel vernield. Als gevolg van zijn acties moet de forward naast zijn schorsing ook deelnemen aan een alcohol en huiselijk geweld programma. Taylor is al elf wedstrijden niet actief geweest en moet er dus nog dertien uitzitten voor zijn straf erop zit.

Jason Collins met pensioen
Woensdag kondigde Jason Collins aan een punt achter zijn carrière te zetten. Na dertien jaar besloot de center niet meer in actie te komen als professioneel basketballer. Volgens Collins kan zijn lichaam het niet meer aan.

After last season, especially over the summer, my body was talking to me like it does to all professional athletes after a certain while. It’s a young man’s game and Father Time is undefeated. Got another one.

Collins begon zijn loopbaan in 2001 bij de New Jersey Nets en kwam in februari 2014 weer bij de franchise terecht. Nu uiteraard in Brooklyn, waar hij tot het einde van vorig seizoen in dienst bleef. Aan het einde van het seizoen in 2013 werd Collins de eerste speler in één van de vier grote Amerikaanse sporten die openlijk voor zijn homoseksualiteit uit durfde te komen.

Goed nieuws voor OKC
In Oklahoma City is na een blessuregolf, die iets weg heeft van een epidemie, eindelijk reden voor een beetje positiviteit. Sterspelers Kevin Durant en Russell Westbrook deden op zaterdag een groot gedeelte mee met de groepstraining.

Deze laatste tweet is uiteraard wat aan de optimistische kant, maar het zou voor de Thunder een flinke opsteker zijn als in ieder geval één van de twee zo snel mogelijk terugkomt. To be continued…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen